Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Aleš Cantarutti z aprilom novi generalni direktor GZS

Ljubljana, 25. februar 2021 – Aleš Cantarutti je bil na današnji e-seji Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (UO GZS) imenovan za novega generalnega direktorja GZS. 4-letni mandat bo nastopil 1. aprila 2021.

Arhiv: Moratoriji in državna jamstva za nova posojila: Pobuda GZS, ZBS in OZS za podaljšanje interventne zakonodaje

GZS, ZBS in OZS so na Vlado RS naslovili skupno pobudo, da se predlogi podaljšanja nekaterih ukrepov s področja moratorijev in državnih jamstev za nova posojila vključijo v #PKP9.

Arhiv: Predlogi GZS za #PKP9

GZS je na Vlado RS naslovila širši povzetek vseh problematik, ki niso bile zajete v dosedanji protikoronski zakonodaji.

Arhiv: Dnevi industrije 2021

Dnevi industrije EU so vsakoletni vodilni evropski dogodek, namenjen razpravam o industrijski strategiji in njenem izvajanju. Letos bodo potekali od 23. do 26. februarja.

Arhiv: Vlada naj bolj prisluhne razvojnim potrebam gospodarstva

Ljubljana, 4. februar 2021 – Slovenska podjetja nujno potrebujejo dolgoročne, strateško zastavljene ukrepe za takšen razvoj, ki bo Sloveniji omogočil uspešno odgovoriti na sodobne gospodarske in družbene izzive, Vlada Republike Slovenije pa naj tem potrebam gospodarstvenikov prisluhne bolj kot do sedaj. Takšno je osrednje sporočilo današnjega posveta GZS-Zbornice elektronske in elektroindustrije, na katerem so se udeleženci iz ene najbolj propulzivnih panog slovenskega gospodarstva spraševali o razvojni naravnanosti protikriznih ukrepov.

Arhiv: GZS: Sprejeti #PKP8 prinaša manj, kot bi moral

Ljubljana, 3. februar 2021 - #PKP8, ki je bil potrjen na včerajšnji seji Državnega zbora, prinaša nujne ukrepe, a je gospodarstvo s sprejetim besedilom zakona le delno zadovoljno, saj so podjetja od #PKP8 pričakovala več. Na GZS pričakujemo, da bodo izpuščena področja bolje naslovljena v napovedanem #PKP9.

Arhiv: Sprejet #PKP8 - pregled ključnih ukrepov

Državni zbor RS je seji 3. 2. 2021 sprejel Zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (PKP8), ki prinaša dodatne ukrepe za ohranitev delovnih mest in pomoč, med drugim podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo ter prevzem dela bremena za dvig minimalne plače s strani države. Predloga zakona še ni obravnaval Državni svet in še ne velja.

Arhiv: Sporočilo za javnost - DOPISNA SEJA VLADE

Vlada je na dopisni seji dne, 1.2.2021 sprejela mnenje o zahtevi Konfederacije Novih sindikatov Slovenije – Neodvisnost Ljubljana in drugih, za oceno ustavnosti 21. in 22. člena Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE) in o predlogu za začasno zadržanje izvrševanja izpodbijane ureditve.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.