Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Najvišji padec investicij v zadnjih 3 letih

Najšibkejša četrtletna rast v zadnjih dveh letih je posledica velikega padca investicij, delno tudi zadržanega trošenja gospodinjstev. Izvoz je nad pričakovanji. Investicije vlečejo voz navzdol; Izvoz poskočil; Pogled naprej zadržan; Šibkost zasebne porabe preseneča; Trošenje države nad pričakovanji.

Arhiv: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o davčnem postopku

Ministrstvo za finance je v javno obravnavo posredovalo Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku, s katerim naj bi se odpravile številne administrativne ovire v davčnem postopku.

Arhiv: 5. VRH MALEGA GOSPODARSTVA

Na Vrhu malega gospodarstva, ki bo dne, 15. junij 2016, na Gospodarskem razstavišču, od 13.00 do 15.00 ure, bodo predstavljene najboljše prakse podpore podjetništvu s strani odposlancev MSP iz EU ter predlogi nove generacije podjetnikov za Vlado RS. Vrha 15. junija se bo udeležil tudi predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar.

Arhiv: O davčni reformi, industrijski politiki in malem gospodarstvu na junijski seji Državnega zbora

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) pozdravljamo zahtevo za obravnavo nujnih sistemskih in strukturnih ukrepov za nov razvojni zagon gospodarstva in ustvarjanje novih delovnih mest, kar je ključno za blaginjo prebivalstva in vzdržnost javnih financ, na redni seji Državnega zbora.

Arhiv: Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o odlagališčih odpadkov

Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o odlagališčih odpadkov (Uradni list RS, št. 36/16). Ta uredba določa tudi pravila ravnanja in druge pogoje za obdelavo mešanih komunalnih odpadkov pred odlaganjem na odlagališču. V Uredbi o odlagališčih odpadkov (Uradni list RS, št. 10/14 in 54/15).

Arhiv: Poslovanje 2015, dosežki in opozorila

Poslovanje slovenskega gospodarstva lani je bilo zelo dobro, a ga je nujno analizirati primerjalno, v širšem kontekstu. V danih razmerah smo res dobri, pravi generalni direktor GZS Samo Hribar Milič. Pri tem pa opozarja, da nas to ne sme uspavati. Sicer nas bodo višjegrajske države, s katerimi se primerjamo in ki tudi rastejo, prehitevale po levi in po desni. Zato vztrajamo, da so nujne temeljite reforme. Davčna, pokojninska, zdravstvena, reforma trga dela, pa tudi optimizacija in racionalizacija javnega sektorja. Javno porabo je nujno treba brzdati.«

Arhiv: Vabilo na okoljski dan gospodarstva _ Strateško – Odgovorno – Sistematično do odpadkov

S pogledom v prihodnost, odgovornostjo do okolja in sistematičnim pristopom obvladujemo vplive na okolje, zmanjšujemo tveganja in izboljšujemo svojo okoljsko učinkovitost. Razvoj inovativnih, bolj trajnih izdelkov, ki jih je po uporabi možno pripraviti za ponovno uporabo ali reciklažo prispeva k uresničevanju ciljev krožnega gospodarstva.

Arhiv: Napoved gospodarske rasti

Strokovna služba, Anatitika Gospodarske zbornice Slovenije objavlja napoved gospodarske rasti za Slovenijo, kar pojasnjuje predvsem z ugodnejšo dinamiko pri zasebni potrošnji. Obseg bruto domačega proizvoda, ki naj bi se letos namesto za 1,8 okrepil za dva odstotka, v letu 2017 naj bi se rast pospešila na 2,2 odstotka.

Arhiv: Rezultati ankete Gospodarska pričakovanja 2016-2017

Rezultati ankete Gospodarska pričakovanja 2016-2017, ki jo je strokovna služba, Analitika GZS, naredila na podlagi ankete o gospodarskih pričakovanjih 2016 -2017. Pričakovanja ostajajo visoko. Pozitivni obeti od lanskega leta ohranjeni.

Arhiv: Zbornično ogledalo - april 2016

Vabimo vas k ogledu Zborničnega zrcala, kratkega video pregleda zborničnih dogodkov, stališč, projektov in aktivnosti v minulem mesecu.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.