Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Za vzdržen pokojninski sistem nujna prenova drugega in uvedba tretjega stebra

Prenova pokojninskega sistema bo pomembno vplivala na obremenitve dohodkov delovno aktivnih oseb in odmero pokojnin za prihodnje upokojence. To odpira tudi večjo potrebo po lastnem varčevanju za starost, ki mora biti naslovljeno z ustreznimi instrumenti, so se strinjali udeleženci današnjega posveta o vzdržnem pokojninskem sistemu.

Arhiv: KANDIDATNA LISTA ZA ČLANE UPRAVNEGA ODBORA

25.3.2023 je potekel rok za prijavo kandidatur za člane organov upravljanja GZS ZKMN. Na Združenje kovinskih materialov in nekovin smo dobili 24 prijav za člane UO združenja za mandatno obdobje 2023 - 2027.

Arhiv: Javno pismo predsedniku vlade: Še vedno množica nerešenih vprašanj na področju energetike

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Trgovinska zbornica Slovenije (TZS), Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) so danes na predsednika vlade RS naslovili javno pismo, v katerem so opozorili na ključna še ne rešena vprašanja na področju energetike. Opozarjajo, da zakon o pomoči gospodarstvu in uredba, ki regulira cene energentov, ne zajemata vseh podjetij ter izpostavljajo, da so v najslabšem primeru velika in energetsko intenzivna podjetja. Poleg tega so zakonodajne rešitve ustvarile dodatne nerazumljive in nedopustne razlike tako med posameznimi podjetji kot dejavnostmi.

Arhiv: Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS

V mesecu maju 2023 poteče mandat Skupščini GZS in ostalim voljenim organom GZS.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.