Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Potrjene spremembe Zakona o delovnih razmerjih

Poslanke in poslanci so sprejeli zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih (novela ZDR-1), katerega namen je izboljšati delovne pogoje s spodbujanjem preglednejše in predvidljivejše zaposlitve ob zagotavljanju prilagodljivosti na trgu dela, izboljšanje dostopa delavcev do informacij o njihovih delovnih pogojih in izboljšanje samih delovnih pogojev.

Arhiv: Vlada sprejela novelo zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav

Ljubljana, 27. oktobra (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela predlog novele zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov. Njen cilj je, da bi prizadeti čim prej prejeli predplačilo za sanacijo stanovanj, med rešitvami je tudi črtanje solidarnostnega prispevka. Vlada je predlog novele že poslala v potrditev v DZ po nujnem postopku.

Arhiv: Evropska centralna banka: Sklepi o denarni politiki

30. oktober 2023. Svet ECB je danes sklenil, da pusti vse tri ključne obrestne mere ECB nespremenjene. Najnovejše informacije na splošno potrjujejo prejšnjo oceno srednjeročnih inflacijskih obetov. Še vedno se pričakuje, da bo inflacija predolgo ostala previsoka, domači cenovni pritiski pa ostajajo močni. Po drugi strani je septembra inflacija izrazito upadla, med drugim tudi zaradi močnih baznih učinkov, in večina meril osnovne inflacije se še naprej znižuje. Pretekli dvigi obrestnih mer, ki jih je izvedel Svet ECB, se še naprej intenzivno prenašajo v pogoje financiranja. To vse bolj zavira povpraševanje in prispeva k zniževanju inflacije.

Arhiv: Vlada za mesec dni podaljšala ukrep čakanja na delo

Ljubljana, 27. oktobra (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela sklep o podaljšanju ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo za mesec dni, to je do 30. novembra. Finančne posledice podaljšanja so ocenjene na 2,5 milijona evrov, so po seji sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Arhiv: Materiale potrebujemo - ali jih bomo izdelovali mi, ali kdo drug

12. oktober 2023. »Industrija proizvodnje materialov je trenutno v največji stiski in se sooča z zaskrbljujočim padanjem naročil. Potrebujemo konkretne in ciljane ukrepe države. Država, ki ne bo imela zadostnih virov strateških materialov, jih bo prisiljena uvažati, zato mora s svojimi materiali upravljati pametno ter spodbujati vlaganja v raziskave in razvoj alternativnih materialov in tehnologij,« je bila jasna generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal na letnem srečanju SRIP MATPRO.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.