Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Seminar o poreklu blaga - ponovno v živo

   

  Kaj pomeni oznaka Made in? Ali je pomembno, če je blago narejeno v Sloveniji, v Evropski uniji ali v Indiji? Kakšno je poreklo naših izdelkov, če smo jih naredili iz materialov iz Kitajske? Lahko blago izvozimo v katerokoli državo sveta?


  Na seminarju bodo predstavljene osnove porekla blaga, razlika med preferencialnim in nepreferencialnim poreklom blaga ter pravila glede določitve porekla blaga. Dobili boste vpogled na veljavno zakonodajo in aktualne sporazume v zvezi s poreklom.

  Seminar je namenjen osebam, ki delujejo na področju mednarodnega poslovanja, še posebej je udeležba priporočljiva za podjetja, ki poslujejo s tretjimi državami. Primeren je za osebe, ki so vključene v izvozne in uvozne postopke, kakor tudi za tržnike, da spoznajo osnove porekla blaga in njegov vpliv na poslovanje.

  Program seminarja

  9.00 – 10.00 Nepreferencialno poreklo blaga Eva Žontar
  Odmor 15′
  10.15 – 11.30 Preferencialno poreklo blaga – splošno Ana Maček
  Odmor 15′
  11.45 – 13.00 Preferencialno poreklo blaga – novosti Ana Maček


  Predavateljici 
  sta strokovnjakinji s področja porekla blaga, članici delovnih skupin v Sloveniji in pri mednarodnih organizacijah. Ana Maček je priznana strokovnjakinja na področju porekla blaga z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami. Mag. Eva Žontar je direktorica oddelka Javne listine pri Gospodarski zbornici Slovenije, ter članica odbora za poreklo blaga pri Mednarodni trgovinski zbornici in odbora za carinske zadeve pri Eurochambres.

  Kotizacija: Redna cena seminarja znaša 160,00 EUR + 22 % DDV (skupaj 195,20 EUR).
  Č
  lani GZS imajo 20 odstotkov popusta (128,00 EUR + DDV, skupaj 156,16 EUR, označite ob prijavi).

  Plačilo kotizacije na seminarju vključuje: udeležbo in učno gradivo ter potrdilo o udeležbi. 
  Prosimo, da kotizacijo za seminar poravnate najpozneje tri dni pred začetkom dogodka na transakcijski račun CPU, Kardeljeva ploščad 27a, 1000 Ljubljana: NLB d.d., Ljubljana, SI56 0201-1001-4816-764, sklic: 4008-8592.
  Prosimo, da ob prihodu na seminar predložite potrdilo o plačani kotizaciji. Račun boste prejeli po seminarju. Odjave sprejemamo najkasneje 3 delovne dni pred seminarjem. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku ali neudeležbi, kotizacijo zadržimo v celoti. V primeru premajhnega števila udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja. V tem primeru vam vnaprej vplačano kotizacijo vrnemo.

  Več informaij: URŠKA KAVČIČ RIHAR, 01/5897-652urska.kavcic-rihar@cpu.si


  Prijava

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/