Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Dostava pošiljk

  Pošiljke dostavljene najkasneje v roku treh delovnih dni.

  Arhiv: Podaljšanje veljavnosti kode 95

  Koda Unije 95, ki je potekla v času med 1. 9. 2020 in 30. 6. 2021, velja še 6 mesecev.

  Arhiv: Spremembe na področju logistike in transporta

  V teh negotovih časih pa smo doživeli še eno spremembo, in sicer je bil sprejet nov mobilnostni sveženj, ki v transportu prinaša nekatere spremembe. Na področju voznega osebja je zdaj opredeljeno, da voznik rednega tedenskega počitka ne sme opravljati v vozilu. Uvaja se pametne tahografe druge generacije. Po novem bodo morala biti s tahografi opremljena tudi lahka tovorna vozila, saj je vedno več prevozov s kombiji, ki pa niso bila regulirana, zato je ogrožena tudi cestna varnost. Poleg tega pa bodo ta vozila po novem morala pridobiti tudi licenco.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/