Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: 12.6.: Poreklo blaga, v živo na CPU-GZS

  Na seminarju bodo predstavljene osnove glede porekla blaga: kako se določa, kdaj je to pomembno in kakšne posledice ima v mednarodni trgovini. Predstavljeno bo preferencialno in nepreferencialno poreklo. Izvedeli boste, kje dobite pomembne informacije za določitev porekla in s kakšnimi dokumenti se dokazuje.

  Arhiv: Sporazum o prosti trgovini med EU in Novo Zelandijo

  Sporazum o prosti trgovini med EU in Novo Zelandijo je bil objavljen v Uradnem listu EU L, 2024/866, z dne 25.3.2024 in je začel veljati 1. 5. 2024. Pravila o poreklu in postopki glede porekla se nahajajo v Poglavju 3 navedenega sporazuma.

  Arhiv: 8.5.: Seminar POREKLO BLAGA v Novi Gorici

  Vabimo vas na seminar na temo POREKLO BLAGA, ki bo 8.5.2024 na sedežu Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica, Sedejeva 2A, 5000 Nova Gorica. Z nami bosta strokovnjakinji Ana Maček in mag. Eva Žontar.

  Arhiv: 19.3., Koper: seminar Poreklo blaga

  Vabimo vas na seminar na temo POREKLO BLAGA, ki bo 19. 3. 2024 na sedežu Primorske gospodarske zbornice, Ferrarska ulica 2, Koper.

  Arhiv: 11.3.: Carinsko poslovanje – v živo na CPU-GZS

  Vabimo vse, ki delujete na področju izvoznih in uvoznih carinskih postopkov. Carinsko poslovanje je kompleksno področje, ki se nenehno spreminja, zato je seminar namenjen izkušenim delavcem kakor tudi novincem.

  Arhiv: Dovolilnice - Kazahstan

  Dovolilnice za leto 2023 so podaljšane do 29. 2. 2024.

  Arhiv: Novosti pri izvozu v Egipt

  Arabska republika Egipt za uvoz prek pristanišč zahteva izvedbo vnaprejšnje informacije podatkov o tovoru oz. Advance Cargo Information (ACI) prek platforme CargoX. Dobra novica je, da ta pristop občutno zniža stroške in pohitri postopke uvoza ter zmanjša možnost napak ali izgube dokumentov.

  Arhiv: Informacije za izvoznike in uvoznike

  Brezplačna spletna platforma je še posebej dobro orodje za mala in srednje velika podjetja, ki iščejo priložnosti za poslovanje z državami izven EU.

  Arhiv: Dovolilnice in CEMT dovolilnice 2024

  Objavljene so kvote CEMT dovolilnic za leto 2024, šifrant in kvote dovolilnic za leto 2024, čakalne liste in točkovanje CEMT.

  Arhiv: Cenik 2024

  Cenik velja od 1. 1. 2024.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/