Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Brexit - od 1. maja 2021

  Sporazum s 1. 5. 2021 formalno stopi v veljavo.

  Arhiv: Spremljevalec izrednega prevoza

  Arhiv: 22.4.: Webinar o poreklu

  Glavna tema webinarja bodo novosti na področju preferencialnega porekla blaga v letu 2021 – tako novosti, ki so že stopile v veljavo kot tudi novosti, ki nas še čakajo v letošnjem letu. Poudarek bo na praktičnem vidiku uporabe pravil o poreklu blaga, predvsem v smislu, kako se znajti v praksi glede na dejstvo, da je zakonodaja obširna. V ta namen boste prejeli posodobljen seznam zakonodaje s področja preferencialnega porekla blaga. Tekom predavanja bo zaradi boljšega razumevanja tematike predstavljenih več primerov iz prakse.

  Arhiv: Sprememba Zakona o prevozih v cestnem prometu

  Sprememba Zakona o prevozih v cestnem prometu je v zaključni fazi. Predlagane spremembe bodo vplivale tudi na pogoje za pridobitev licence.

  Arhiv: Vstop v Srbijo iz poslovnih razlogov

  Navodilo glede vstopa v Srbijo iz poslovnih razlogov.

  Arhiv: Podaljšanje vozniških dovoljenj

  Veljavnost vozniških dovoljenj, izkaznic o vozniških kvalifikacijah in veljavnost teoretičnega dela vozniškega izpita, ki zaradi začasne prepovedi potečejo od 16. novembra 2020 do vključno 31. marca 2021, se podaljša do vključno 31. decembra 2021. Skladno s tem bomo na GZS Javne listine izdajali potrdila za voznike.

  Arhiv: Webinar o poreklu blaga - 26.1. 2021

  Glavna tema seminarja bo izstop Združenega kraljestva Velika Britanija in Severna Irska iz Evropske unije in Evropske skupnosti za atomsko energijo – pravni položaj po koncu prehodnega obdobja (31. 12. 2020) z vidika preferencialnega porekla blaga ter Sporazum o trgovini in sodelovanju med Evropsko unijo in Evropsko skupnostjo za atomsko energijo na eni strani ter Združenim kraljestvom Velika Britanija in Severna Irska na drugi strani, ki se začasno uporablja od 1. 1. 2021.

  Arhiv: BREXIT 1. 1. 2021

  Infomacije glede izstopa Združenega kraljestva iz Evropske Unije.

  Arhiv: Načrt dovolilnic za mednarodni prevoz blaga za leto 2021

  Letna količina dovolilnic za prevoz blaga v posamezne države je določena na podlagi mednarodnih pogodb/sporazuma, sklenjenih s posamezno državo ali podpisanega protokola, če sporazum ni podpisan. Enako količino dovolilnic si posamezni državi izmenjata ob koncu leta. Na Gospodarski zbornici Slovenije pa nato dodeljeno količino dovolilnic po zakonsko določenem postopku razdelimo med prevoznike.

  Arhiv: Dovolilnice 2021

  Obveščamo vas, da so bile za leto 2021 izdane odločbe za določitev letnega načrta dovolilnic za mednarodni prevoz blaga v cestnem prometu.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/