Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Poslovanje oddelka Javne listine GZS

  Strankam priporočamo, da se poslužujejo komuniciranja preko e-pošte ali telefona. Osebna obravnava je možna le po predhodni najavi in ob dogovorjenem času.

  Arhiv: Vpliv koronavirusa na ATA zvezke

  Imetnikom ATA zvezkov, katerim je veljavnost potekla med 24. 1. 2020 in 31. 5. 2020 svetujemo, da pred potekom veljavnosti zvezka pri izdajatelju pridobijo nadomestni ATA zvezek, s katerim bodo podaljšali rok za ponovni izvoz blaga na nadaljnje eno leto. Nato se za zaključek prvotnega zvezka in odprtje nadomestnega zvezka obrnite na najbližji carinski urad v Sloveniji.

  Arhiv: Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu

  Objavljen je predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah pravilnika o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu.

  Arhiv: Vročanje listin v času koronavirusa

  Arhiv: Licence: začasna odjava vozil

  V času izrednih razmer je možno pri izdajatelju licence začasno odjaviti vozilo iz baze licenc ter vozilo po preteku izrednih razmer ponovno prijaviti v evidenco vozil pri licenci brez plačila stroškov postopka.

  Arhiv: Vročanje listin v času koronavirusa

  Arhiv: Potrdilo o obstoju višje sile

  Potrdila v angleškem jeziku izdaja Gospodarska zbornica Slovenije v Ljubljani na oddelku Javne listine. Naročilo pošljite na irena.simendic@gzs.si, bostjan.perger@gzs.si ali eva.zontar@gzs.si.

  Arhiv: PREKLIC URADNIH UR

  Od petka, 13. 3. 2020, ne bo uradnih ur za osebno obravnavo!

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz v cestnem prometu, izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  Licence za prevoze samo v notranjem cestnem prometu, niso vključene v bazo.

  http://nerdcp.gov.si/javni/