Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Webinar o dovolilnicah in CEMP dovolilnicah - 10. 5. 2022

  Usposabljanje za rokovanje z dovolilnicami in CEMT dovolilnicami.

  Arhiv: Webinar o TROŠARINAH – 9. marec 2022

  Kako pravilno izvajati trošarinske postopke in novosti v letu 2022

  Arhiv: Dovolilnice v letu 2022

  Objavljene so količine dovolilnic in CEMT dovolilnic za leto 2022.

  Arhiv: 10. 2. 2022 – Webinar o POREKLU BLAGA

  Na seminarju bomo obravnavali novosti, ki so že stopile v veljavo kot tudi novosti, ki nas še čakajo v letošnjem letu. Tema seminarja bodo novosti na področju preferencialnega porekla blaga. Poudarek bo na praktičnem vidiku uporabe pravil o poreklu blaga, predvsem v smislu, kako se znajti v praksi glede na dejstvo, da je zakonodaja obširna ter na vzporedni uporabi dveh sklopov pravil o poreklu blaga (obstoječih PEM pravil in prehodnih PEM pravil o poreklu blaga). Tekom predavanja bo zaradi lažjega razumevanja obširne in zapletene tematike predstavljenih več primerov iz prakse.

  Arhiv: Prevzemi (CEMT) dovolilnic za leto 2022

  Arhiv: Potrdilo za voznike - podaljšanje

  Vozniki, ki kljub pravočasno oddani vlogi za podaljšanje dovoljenja za prebivanje in delo, niso pravočasno pridobili novega enotnega dovoljenja za prebivanje in delo, lahko na GZS pridobijo potrdilo za voznika na podlagi potrdila o prejeti vlogi za podaljšanje enotnega dovoljenja za prebivanje in delo izdanega s strani Upravne enote.

  Arhiv: Cene od 1. 1. 2022

  Arhiv: Dovolilnice za leto 2022

  Izdane odločbe za letni načrt dovolilnic in CEMT dovolilnic za leto 2022.

  Arhiv: 14.12.: Usposabljanje: dovolilnice in CEMT dovolilnice

  Seminar je namenjen podjetjem, katerim prevozniki iz tretjih držav dostavljajo blago in morajo pri prevzemu blaga rokovati z dovolilnicami.

  Arhiv: 8.12.: Uvrščanje blaga v carinsko tarifo

  Vsi carinski postopki se začnejo z uvrstitvijo blaga v carinsko tarifo. Zato je seminar primeren za vse, ki ste vključeni v izvozno-uvozne postopke.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/