Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: 11.3.: Carinsko poslovanje – v živo na CPU-GZS

    Vabimo vse, ki delujete na področju izvoznih in uvoznih carinskih postopkov. Carinsko poslovanje je kompleksno področje, ki se nenehno spreminja, zato je seminar namenjen izkušenim delavcem kakor tudi novincem.

    Arhiv: Novosti pri izvozu v Egipt

    Arabska republika Egipt za uvoz prek pristanišč zahteva izvedbo vnaprejšnje informacije podatkov o tovoru oz. Advance Cargo Information (ACI) prek platforme CargoX. Dobra novica je, da ta pristop občutno zniža stroške in pohitri postopke uvoza ter zmanjša možnost napak ali izgube dokumentov.

    Arhiv: Informacije za izvoznike in uvoznike

    Brezplačna spletna platforma je še posebej dobro orodje za mala in srednje velika podjetja, ki iščejo priložnosti za poslovanje z državami izven EU.

    Arhiv: Cenik 2024

    Cenik velja od 1. 1. 2024.

    Arhiv: Trgovinski sporazumi EU

    Arhiv: WEBINAR: Poreklo blaga – 20. 11. 2023

    Na seminarju bodo predstavljene osnove glede določitve porekla blaga, tako za preferencialno kot tudi za nepreferencialno poreklo, pravna podlaga ter uporaba v praksi.

    Arhiv: Trgovinske ovire s Turčijo

    Arhiv: Posebno obvestilo: Izrael

    Glede na izzive, s katerimi se soočajo imetniki tujih ATA zvezkov pri ponovnem izvozu blaga iz Izraela, se je izraelska carina odločila za podaljšanje roka za ponovni izvoz blaga iz Izraela za vse ATA zvezke, ki se trenutno nahajajo v Izraelu in jim rok za ponovni izvoz poteče med 8. 10. 2023 in 30. 11. 2023.

    Arhiv: TEHNIČNE TEŽAVE

    Listine bodo izdane z zamikom!

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/