Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Ali je za testno vozilo potrebna licenca?

  Arhiv: Dovolilnice za leto 2024

  Opravljanje prevozov blaga v nekaterih državah izven EU je omejeno in je možno le ob predložitvi dovolilnice. Vlogo za določitev letnega načrta dovolilnic za leto 2024 lahko vložite do 15. 9. 2023. Kritičnih dovolilnic med letom ne morete pridobiti, v kolikor zanje niste oddali vloge za letni načrt. Kot kritične se opredelijo dovolilnice, katerih skupna poraba vseh prevoznikov v obdobju od 1. 10. 2022 do 30. 9. 2023 doseže 90 odstotkov ali več.

  Arhiv: Izjemoma dovoljen promet težjih tovornih vozil

  V času od sobote, 12. 8. do torka, 15. 8. 2023, je zaradi izrednih razmer dovoljen promet tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kg, če se promet izvaja z namenom odpravljanja posledic poplav.

  Arhiv: Potrdilo o obstoju okoliščin višje sile v povezavi z obsežnimi poplavami

  Potrdilo GZS o obstoju višje sile

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/