Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Načrt dovolilnic za mednarodni prevoz blaga za leto 2021

  Letna količina dovolilnic za prevoz blaga v posamezne države je določena na podlagi mednarodnih pogodb/sporazuma, sklenjenih s posamezno državo ali podpisanega protokola, če sporazum ni podpisan. Enako količino dovolilnic si posamezni državi izmenjata ob koncu leta. Na Gospodarski zbornici Slovenije pa nato dodeljeno količino dovolilnic po zakonsko določenem postopku razdelimo med prevoznike.

  Arhiv: Dovolilnice 2021

  Obveščamo vas, da so bile za leto 2021 izdane odločbe za določitev letnega načrta dovolilnic za mednarodni prevoz blaga v cestnem prometu.

  Arhiv: Avstrijske CEMT dovolilnice 2021

  Pri izračunu dodelitve avstrijske CEMT dovolilnice po čakalni listi na podlagi vloge za letni načrt dovolilnic se bodo upoštevala le vozila standarda EURO 6.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/