Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: !!! Izpolnjevanje pogojev za licenco po novi zakonodaji

    Nov zakon velja od 23. 11. 2019. Prehodno obdodje za licence Skupnosti, ki so bile izdane pred 23.11.2019 poteče 23.11.2020. Do takrat morajo imetniki licenc uskladiti izpolnjevanje pogoja glede upravljavca prevozov z novim zakonom. Nov pravilnik velja od 6. 8. 2020. Glede števila zaposlenih voznikov in ostalih zaposlenih velja prehodno obdobje do 1. 6. 2021. Podjetja, ki so pridobila licenco Skupnosti pred uveljavitvijo tega pravilnika (do 6. 8. 2020), se uskladijo z zahtevami iz tega pravilnika glede zaposlenih, uradnih ur, prostora in opreme najkasneje do 23. 11. 2020. Po končanem prehodnem obdobju, torej po 1. 6. 2021, morajo vsa podjetja uskladiti število zaposlenih voznikov in število ostalih zaposlenih v skladu s tem pravilnikom.

    Arhiv: Potrdilo o obstoju okoliščin višje sile

    Potrdila izdaja Gospodarska zbornica Slovenije v Ljubljani na oddelku Javne listine. Naročilo pošljite na bostjan.perger@gzs.si ali eva.zontar@gzs.si.

    Arhiv: Licence: začasna odjava vozil

    V času razglašene epidemije lahko prevozniki pri izdajatelju licenc začasno odjavijo vozilo iz baze licenc ter po preteku epidemije vozilo ponovno prijavijo brez plačila stroškov postopka.

    Arhiv: Poslovanje oddelka Javne listine

    Na oddelku Javne listine pri GZS do nadaljnjega preklicujemo možnost osebnih svetovanj in osebnih izmenjav dokumentov. Vse zadeve pa rešujemo po običajnih postopkih.

    Novice za imetnike licenc št. 5/2020

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/