Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Subvencije za pnevmatike za imetnike licenc

  Namen javnega poziva je povečati varnost ter gospodarnost in okoljsko učinkovitost tovornih vozil s spodbujanjem varčnih pnevmatik z boljšim izkoristkom goriva ter zmanjšanjem emisij CO2.

  Arhiv: Sporazumi o prosti trgovini

  EU ima s posameznimi državami po vsem svetu sklenjene sporazume o prosti trgovini. Pravila o poreklu so določena v Protokolu o poreklu blaga, ki je priložen posameznemu sporazumu med EU in zadevno državo.

  NOVO: Zakon o prevozih v cestnem prometu (ZPCP-2G)

  Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 29. oktobra 2019 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu (ZPCP-2G). Zakon je bil objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije dne 8. novembra 2019 in začne veljati petnajsti dan po objavi. Spremembe bistveno vplivajo tudi na pogoje za pridobitev licenc.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz v cestnem prometu, izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  Licence za prevoze samo v notranjem cestnem prometu, niso vključene v bazo.

  http://nerdcp.gov.si/javni/