Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Imetniki licenc sporočite številno zaposlenih

  Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu velja od 6. 8. 2020. Končuje se prehodno obdobje - od 2. 6. 2021 morajo imeti vsi imetniki licenc Skupnosti v celoti izpolnjen pogoj glede minimalnega števila zaposlenih voznikov in minimalnega števila ostalih zaposlenih.

  Arhiv: Redno usposabljanje voznikov

  Redno usposabljanje je obvezno za vse voznike, ki se poklicno ukvarjajo s prevozom blaga ali potnikov in imajo v vozniškem dovoljenju vpisano KODO 95. Opravljati ga morajo vsakih pet let v obsegu 35 ur ali vsako leto v trajanju najmanj 7 ur.

  Arhiv: Brexit - od 1. maja 2021

  Sporazum s 1. 5. 2021 formalno stopi v veljavo.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/