Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Pravilnik o dodatnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati organizacije za senzorično ocenjevanje deviškega oljčnega olja – UL 106/2005


Na podlagi prvega odstavka 66. člena Zakona o kmetij­stvu (Uradni list RS, št. 54/00, 52/02 – ZDU-1, 58/02-ZRM-1 in 45/04 – ZdZPKG) izdaja ministrica za kmetijstvo, gozdar­stvo in prehrano v soglasju z ministrom za zdravje

P R A V I L N I K

o dodatnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati organizacije za senzorično ocenjevanje deviškega oljčnega olja

1. člen

(vsebina)

Ta pravilnik določa dodatne pogoje, ki jih morajo izpolnjevati organizacije za senzorično ocenjevanje deviškega oljčnega olja.

2. člen

(pogoji za organizacijo za senzorično ocenjevanje deviškega oljčnega olja)

Organizacija za senzorično ocenjevanje deviškega oljčnega olja mora poleg pogojev iz Uredbe Komisije (EGS) št. 2568/91 z dne 11. julija 1991 o značilnostih oljčnega olja in olja oljčnih tropin ter ustreznih analiznih metodah (UL L 248 z dne 5. 9. 1991, str. 1, z vsemi spremembami), pripraviti seznam preskuševalcev, vključujoč vodjo, in pripraviti enega ali več internih splošnih aktov, iz katerih je razvidno, da izpolnjuje te pogoje.

3. člen

(prenehanje veljavnosti)

Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o oljčnem olju (Uradni list RS, št. 31/04).

4. člen

(uveljavitev)

Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

 

 

Št. 324-01-26/2005

Ljubljana, dne 19. oktobra 2005

EVA 2005-2311-0054

Marija Lukačič l.r.

Ministrica za kmetijstvo,

gozdarstvo in prehrano

 

Soglašam!

Andrej Bručan l.r.

Minister za zdravje


Avtor: ZŽI