Odločba o določitvi preskusnih laboratorijev za ugotavljanje skladnosti soli, gorčice, začimb, juh, omak, pripravljenih solat, beljakovinskih izdelkov, kvasa in njim podobnih izdelkov - UL 51/2004
Na podlagi 66. člena zakona o kmetijstvu (Uradni
list RS, št. 54/00), 3. člena pravilnika o tehničnih in
organizacijskih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati preskusni
laboratoriji za ugotavljanje skladnosti kmetijskih pridelkov
oziroma živil (Uradni list RS, št. 58/01, 117/02, 62/03, 131/03,
31/04) in javnega razpisa za določitev preskusnih laboratorijev za
ugotavljanje skladnosti živil (Uradni list RS, št. 17-18/04),
izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
O D L O Č B O
o določitvi preskusnih laboratorijev za ugotavljanje skladnosti
soli, gorčice, začimb, juh, omak, pripravljenih solat,
beljakovinskih izdelkov, kvasa in njim podobnih izdelkov
I
Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije,
Cesta Žalskega tabora 2, 3310 Žalec, se določi kot organizacijo za
ugotavljanje skladnosti soli, gorčice, začimb, juh, omak,
pripravljenih solat, beljakovinskih izdelkov, kvasa in njim
podobnih izdelkov za potrebe uradne kontrole oziroma inšpekcijskega
nadzora glede kakovosti.
II
Na podlagi te odločbe bo z Inštitutom za
hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Cesta Žalskega tabora 2, 3310
Žalec, sklenjena pogodba, kjer se bodo natančno določile medsebojne
pravice in obveznosti pogodbenih strank.
III
Izrek te odločbe se objavi v Uradnem listu
Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 9. aprila 2004. |
|
mag. Franci But l. r.
Minister
za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
|
Avtor: ZŽI