Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Kaj pa promocija zdravja na delovnem mestu v vašem podjetju oziroma družbi?

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), v okviru nje delujoča Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala (ZGIGM), Sindikat delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije (SDGD Slovenije) in Zbornica varnosti in zdravja pri delu (VZD Zbornica) so v letu 2015 skupaj uspešno kandidirali s projektnim predlogom Promocija preventivnih ravnanj za manj mišično-kostnih obolenj med gradbenimi delavci na javnem razpisu ZZZS za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letih 2015 in 2016.  Projekt se je uradno začel v juniju 2015 in se usmerja v zmanjševanje bolniških staležev iz naslova bolezni mišično-kostnega sistema skozi ukrepe promocije zdravja na delovnem mestu. Namen projekta je nagovoriti in spodbuditi delavce in delodajalce v gradbenih dejavnostih k aktivni promociji bolj zdravih delovnih mest, še posebej tistih, kjer se najpogosteje pojavljajo mišično-kostna obolenja. Cilj projektnega konzorcija je, da v okvirno desetih gradbenih gospodarskih družbah na aktivnih gradbiščih analizira stanje, opozori na priporočila stroke, predstavi pozitivna ravnanja – dobre prakse za zmanjšanje mišično-kostnih obolenj ter na podlagi opažanj in rezultatov pripravi koristne tiskane in elektronske informacije za zmanjševanje teh obolenj. Projektne aktivnosti se usmerjajo tudi v neposredno pošiljanje v okviru projekta pripravljenih praktičnih strokovnih gradiv in tiskovin na naslove gradbenih podjetij in na e-naslove podjetij, dostopne iz javno objavljenih baz. 


Vaše podjetje družbo oziroma organizacijo vljudno prosimo za sodelovanje v tem projektu način, da izpolnite krajši vprašalnik na temo (splošno) promocije zdravja na delovnem mestu v gradbenih dejavnostihPrejeti odgovori se bodo v analizi uporabili anonimno in bodo uporabljeni zgolj za namen tega projekta. Vaši odgovori nam bodo v pomoč pripravi praktičnih panožnih strokovnih publikacij promocije zdravja, ki jih bomo oblikovali in natisnili v okviru projekta in jih posredovali na naslove vaših podjetij in po e-pošti. Rok za vrnitev izpolnjenih vprašalnikov je 27.10.2015.  Izpolnjena anketa je predpogoj za koriščenje aktivnosti promocije zdravja v podjetju ali na gradbišču v okviru tega projekta. 

Več informacij o projektu in podrobnejše informacije o predvidenih projektnih aktivnostih, kamor se lahko vključujejo gradbena podjetja ali samostojni podjetniki gradbeništva, vam je na voljo na: valentina.kuzma@gzs.si, 01 5898 246, www.gzs.si/zgigm . Veselimo se sodelovanja z vami.

Poglejte tud
i: Promocija zdravja na delovnem mestu v gradbenih dejavnostih


Ob svetovnem hrbteničnih bolezni in okvar (16. oktober) ter svetovnem dnevu hoje (15. oktober) vas vabimo, da spodbudite svoje zaposlene, da se bolj redno gibljejo, predvsem pa, da na delovnem mestu redno prekinjajo sedenje s kratkimi odmori! Vabimo vas, da na oglasne deske izobesite gradivo v priponki in jih še dodatno spodbudite, da se med prihajajočim vikendom odpravijo na pohod!  Ekipa projekta Zdravi na kvadrat
 


Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.