Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Predstavitev produktov za zavarovanje projektnih poslov pred tveganjem neplačil za podjetja v gradbeništvu in inženiringu

 

V A B I L O

 

Predstavitev produktov za zavarovanje projektnih poslov pred tveganjem neplačil za podjetja v gradbeništvu in inženiringu.
Petek, 23.11.2018, ob 9. uri, na GZS

Slovenski trg projektov v gradbeništvu se je v času krize pokazal kot izjemno tvegan za gradbene izvajalce, saj je bil delež poslov z ustreznimi zavarovanji plačil izjemno majhen.

 

Gradbena podjetja v Sloveniji z uveljavljenimi tipi gradbenih pogodb poslujejo praktično brez kakršnih koli resnih zavarovanj.

 

Prevladuje prepričanje, da zavarovanja za gradbeništvo sploh ne obstajajo oz. so predraga in jih za to nima smisla uporabljati. To še posebej velja za podizvajalce.

 

Na Zbornici gradbeništva in industrije gradbenega materiala na GZS in v Prvi kreditni zavarovalnici specializirani kreditni zavarovalnici za zavarovanje terjatev v sodelovanju z Združenjem bank Slovenije si prizadevamo za zmanjševanje finančnih tveganj  poslovanja izvajalcev in podizvajalcev v gradbenih verigah in ureditev zavarovanj plačil, kot jih imajo dobavitelji na mednarodnih trgih.

 

Zato smo za vas pripravili strokovno srečanje ter povabili zanimive sogovornike, da vam predstavimo različne možnosti zaščite projektnih poslov pred neplačili v gradbeni branži.

 


 


Program:

9.00 – 9.30

Gospodarska zbornica Slovenije

Registracija udeležencev

9.30 – 9.35

Zbornica gradbeništva in IGM

Uvodni nagovor direktorja

9.35 – 10.30

Prva kreditna zavarovalnica d.d

Prestavitev zavarovanja terjatev pri kreditni zavarovalnici

10.30 – 11.30

Nova ljubljanska banka d.d.

Abanka d.d.

Predstavitev produktov za zavarovanje pred tveganji neplačil (garancije in dokumentarni akreditivi)

 

Informacije za udeležence:

Ciljni udeleženci:      Lastniki in direktorji gradbenih podjetij in inženiringov, finančniki, računovodje, komercialisti in vsi, ki želite spoznati produkte, ki so vam na voljo za zaščito vaših poslov pred neplačilnimi tveganji.

Datum in ura:           Petek, 23.11.2018 ob 9. uri.

Mikrolokacija:           Gospodarska zbornica Slovenije, dvorana C / 1. nadstropje, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana.

Rok za prijavo:         Petek, 16.11. 2018 

Prijava:              Število mest je omejeno, zato ne pozabite rezervirati svojega mesta preko e-obrazca najkasneje do petka      16.11.2018.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na T.: 01/5898 242

Kotizacija in način plačila:

Kotizacija za udeležbo na dogodku za člane GZS znaša 10€+ ddv, na udeleženca.
Za nečlane znaša kotizacija 20€+ ddv, na udeleženca.

Kotizacijo poravnajte pred pričetkom dogodka na poslovni račun GZS št. SI56 0292 4001 7841 495, sklic 2140 + davčna številka podjetja, s pripisom, Predstavitev produktov za zavarovanje projektnih poslov.

Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim rokom dogodka, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Vljudno vabljeni!


Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.