Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Vas zanima razvoj ključnih kazalnikov uspešnosti (#KPI) za povečanje produktivnosti gradbenega sektorja?

V teh dneh 3 gospodarske zbornice,  Gospodarska zbornica Slovenije, Hrvatska gospodarska komora (HGK) in Economic Chamber of North Macedonia (ECNM) bivše skupne republike začenjamo 16 mesečni skupni Erasmus+ projekt “Digitalna preobrazba si utira pot v podjetja - razvoj ključnih kazalnikov uspešnosti (#KPI) za povečanje produktivnosti gradbenega sektorja”. Projekt financira slovenski CMEPIUS.
Oblikovali bomo skupne indikatorje obsega in stopnje digitaliziranosti gradbenih podjetij, ustreznost slednjih preverili na vzorcu gradbenih podjetij v vseh treh državah kot tudi s člani delovne skupine FIEC EU - Construction 4.0!
Sledila bo vzpostavitev spletnega orodja za prikaz digitaliziranosti gradbenih podjetij v sodelujočih državah in orodja za samooceno. Ob zaključku projekta bomo oblikovali ugotovitve in predlog nabora indikatorjev digitaliziranosti za izobraževalne ustanove, kot tudi naročnike, projektante ter deležnike v procesu izdaje gradbenih dovoljenj. Državi bomo sporočili kje, kaj in kako finančno podpreti (usmeriti) gradbena podjetja pri digitalni transformaciji, da bi se bodoča namenska državna sredstva multiplicirana "vrnila" nazaj v državni proračun.

Sodelujte z nami in nas kontaktirajte (zgigm@gzs.si), saj so naša prizadevanja usmerjena v dvig produktivnosti gradbenega sektorja in zvišanje povprečne vrednosti dodane vrednosti na zaposlenega v gradbenih podjetjih na povprečje EU.

Prvo srečanje konzorcija z vabljenimi zunanjimi predstavniki podjetij (2 iz Sloveniji, 2 iz Severne Makedonij) je potekalo v Skopju 14. in 15. novembra 2022 na sedežu
 makedonske zbornice ECNM. Nekaj fotoutrinkov pripenjamo. Vabljeni, da se nam pridružite v prihodnjih aktivnostih tudi ostali zainteresirani strokovnjaki.

Okvirni terminski plan  projekta in vsebina ter koraki dela z deležniki:

 

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.