Na občini Lenart smo se sestali z deležniki slovenskega prašičerejskega sektorja ter ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano kjer smo razpravljali o prihodnosti slovenske prašičereje.
Na sestanku smo obravnavali aktualne teme.
Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru je že 10. zapored potekalo strokovno srečanje za področje ekološkega kmetijstva. Na srečanju smo se seznanili z novostmi iz zakonodaje, generično promocijo ekoloških živil in pridelkov v letu 2019, ekološkimi živili in napitki v okviru projekta Slovenija – evropska gastronomska destinacija 2021, izboljšanjem v verigah vrednosti za ekološko meso in mleko, s predlogi za novo SKP na podlagi raziskav s področja ekološkega kmetijstva ter z drugimi pomembnimi vsebinami povezanimi z ekološkim kmetovanjem.
Embalaža razširjena odgovornosti
Podelitev zlatih priznanj odličnim pekovskim izdelkom.
Potekal je sedmi redni sestanek delovne skupine za pripravo zavez odgovornosti sektorja pekarstva. Na sestanku so bili predstavljeni končni rezultati raziskave sprejemljivosti manj slanih kruhov pri potrošnikih, katerim je sledila razprava o oblikovanju zaveze s področja zmanjšanja soli. Prisotne smo seznanili tudi s predstavitvijo izhodišč za prenos »Whole Grain« iniciative v Slovenijo.
Koordinacijski sestanek o skupnih aktivnostih v letu 2019.
Tema obiska v podjetju so bile aktivnosti projekta PEFMED na področju proizvodnje krmil.
Potekal je sestanek z direktorjem Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja in predstavnikom Univerze v Ljubljani iz Pisarne za prenos znanja na temo okrepitve sodelovanja pri izvedbi tekmovanja Ecotrophelia Slovenija. Prisotna sta se strinjala s pobudo nudenja strokovne pomoči sodelujočim študentom že v času razvoja produkta.
Nadaljevanje pogajanj.