Predstavljeni so bili glavni projekti ZKŽP v povezavi s promocijo slovenske hrane in spodbujanjem naročanja slovenske hrane v javnih zavodih. Predstavljen je bil spletni Katalog živil za javno naročanje.
Ob Dnevu slovenske hrane smo za zaposlene na GZS organizirali Tradicionalni slovenski zajtrk.
GZS-ZKŽP je v Novi Gorici izvedla dvodnevno usposabljanje, kjer smo udeležencem predstavili nova znanja in informacije za namen uspešne predelave in trženja kmetijskih proizvodov na področjih varnosti in kakovosti ter razvoja novih proizvodov. Usposabljanje je namenjeno fizičnim osebam, ki se ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo ter zaposlenim v podjetjih. Naslednje dvodnevno usposabljanje bo v 30.11 - 1.12.2017 v Mariboru. Več informacij: nina.kriznik@gzs.si
Sedem podjetij iz mlečnopredelovalnega sektorja se je podpisalo na listino sektorskih zavez odgovornosti, s katerimi želijo opozoriti na svojo proaktivnost in pripravljenost na konstruktiven dialog z ostalimi deležniki za doseganje ciljev nacionalne prehranske politike.
Redni sestanek članov Sekcije za pekarstvo. Poudarek na ocenjevanju pekovskih izdelkov v letu 2018 in pravilno oglaševanje ter predstavite Kataloga živil za javno naročanje.
Pregled statističnih podatkov in analize trgov za sektor pekarstvo in mlinarstvo.
Na KGZS smo se udeležili seje Odbora zelenjavne verige, kjer smo med drugim uskladili vsebino Dogovora o informiranju potrošnika.
Na KGZS je potekal sestanek vlagateljev (KGZS, GZS-ZKŽP) na javno naročilo Priprava novih programov Dobrobiti živali na področju prašičereje za leto 2018. Kot skupni vlagatelj se na javno naročilo prijavljamo že peto leto zapored.
Izvedeno je bilo kontrolno ocenjevanje Odličnih pekovskih izdelkov. Ocenjenih je bilo 31 vzorcev.
Pregled obstoječih kmetijskih in živilskih certifikacijskih shem s področja vodenja, okolja, kakovosti in varnosti živil ter priprava predloga točkovanja teh shem pri javnem naročanju živil.