Zbornica računovodskih servisov

Kronika 8. izleta ZRS: Najlepša italijanska jezera: Lago di Como, Lago di Maggiore - Boromejski otoki in Verona

1. do 3. junija 2018


63 udeležencev se je podalo na že osmi tradicionalni izlet v severno Italijo, kjer nas je ves čas spremljalo sončno vreme s poletnimi temperaturami. Že četrtič smo se podali na trodnevni izlet in sicer od 1. do 3. junija 2018. Udeleženci, ki smo se zbrali v Mariboru, smo na pot odrinili še v mesecu maju, v četrtek ponoči ob 23.30 uri. Z dvonadstropnim avtobusom smo pobirali izletnike še v Celju, Žalcu, Lukovici, Ljubljani in v Sežani. Razpoloženje je bilo tako veselo, da smo že ob 3.00 jedli tradicionalne trojanske krofe na italijanskem postajališču.Nočna vožnja se je zaključila ob jezeru Lago di Como.

Sledila je vožnja z ladjico v slikoviti Bellagio, kjer smo si ogledali miniaturno turistično mestece, ki je dal navdih za sloviti hotel istega imena v ameriškem Las Vegasu.

Naslednja krajša plovba nas je popeljala na zahodno obalo jezera Como do mesta Como. Imeli smo čas za krajši ogled tega slovitega mesta, sprehod po tamkajšnji »rivi«, lepem parku in starih zgodovinskih uličicah.

Sledila je vožnja v hotel na podeželju ter večerja v italijanski gostilni in pizzeriji. Testenine so bile odlične.
Prenočili smo v mestu Varese po skoraj 600 km vožnje z avtobusom in nekaj prehojenih kilometrih peš.Drugi dan smo se po zajtrku v hotelu prepustili vodiču, ki nas je popeljal do jezera Laggiore, kjer smo se sprehajali po prečudovitem cvetličnem parku - Villa Taranto. Vodič nas je izzval, ali lahko hodimo v tišini svojih misli celih 15 minut. Nekaterim je uspelo med bujno cvetočo naravo.

Za zaključek smo si v parku privoščili italijansko kavico.

Sledila je vožnja z ladjico na najimenitnejši med Boromejskimi otoki – Isola Bella. Ogledali smo si palačo in slikoviti park, kjer so se nam razkazovali beli pavi. 

Zopet smo se z ladjico popeljali do naslednje ribiške vasi Isola Pescatori. Tu smo si vzeli čas za mirno italijansko kosilo ob obali in uživali na toplem soncu.Po večerji v hotelu nas kar nekaj še ni imelo volje do spanja, zato smo zjutraj toliko težje vstali.

Po zajtrku v hotelu nas je tretji dan pot vodila najprej do degustacijske malice, ki nas je poživila z obveznim sirom, brusketami, bržolo in vinom. Za desert so nam postregli z domačo pito s figovo marmelado. Kar nekaj polnih vrečk vina, olja in dobrot je potovalo domov z nami.

 

 

 Izlet smo zaključili v Veroni, večnem mestu zaljubljencev Romea in Julije. Sprehodili smo se po mestnem jedru z ogledom Julijinega balkona, slavne Arene, trga Bra in drugih lepot starega zgodovinskega jedra.
Našel se je čas za nakup spominkov in kosila v obliki pizze, testenin, sladoleda in odlične kavice.

Našo pot smo zaključili z obilo dobre volje, saj je bilo na naši strani tako vreme kot dobra volja udeležencev.

Zahvaljujemo se vodiču Igorju Podgoršku iz Agencije Komptur d.o.o. za odlično vodenje, posredovanje zgodovinskih in duhovnih vsebin ter tudi zabavnih trenutkov na avtobusu. Kot je večkrat poudaril, se moramo v življenju potruditi, da bomo večkrat živeli v sedanjem trenutku.

Hvala tudi voznikoma, ki sta z lahkoto upravljala s tako velikih avtobusom po vseh ozkih ovinkih severne Italije. Ponavadi se s tem istim avtobusom prevažajo slovenski filharmoniki na svoje nastope.Sklenili smo, da se naslednje leto ponovno vidimo na 9. izletu ZRS! Za naslednjo destinacijo je že nekaj predlogov. Kam bi pa vi potovali z nami?


Vabilo na 8. izlet članov ZRS >>


 

Sorodne povezave