Zapri

Novice


Aktualne novice 13. 5. – 17. 5. 2024

Povabilo k sodelovanju: 4. senzorično ocenjevanje piva

Senzorično ocenjevanje piva bo potekalo v juniju 2024 na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije (IHPS). Vabljeni k sodelovanju!

Arhiv: Aktualne novice 6.5.-10.5.

Aktualne novice za teden od 6.5. do 10.5.

AKTUALNE NOVICE 22. 4. – 26. 4. 2024

Arhiv: RAZPIS: Prijava izdelkov v publikacijo Odloči se za živila izboljšane hranilne sestave 2024

Objavljen je nov razpis za vključitev izdelkov v publikacijo Odloči se za živila izboljšane hranilne sestave 2024.

Arhiv: AKTUALNE NOVICE 15.-19.4.2024

Novice preteklega tedna

Arhiv: Fotogalerija Regijske konference podjetij Vzhodne kohezijske regije

Vabljeni k ogledu foto utrinkov

Arhiv: Usposabljanje za razvoj novih izdelkov "NPD Skills"

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij vam kot nacionalno podjetniško - inovacijsko stičišče EIT FOOD HUB Slovenija predstavlja Usposabljanje za razvoj novih izdelkov (New Product Development Training - NPD Skills). Tečaji NPD Skills predstavljajo izjemno priložnost za mreženje, sodelovanje in poglobljeno razumevanje strokovnega okolja v živilskem sektorju.

Arhiv: Fotogalerija Regijske konference podjetij Zahodne kohezijske regije

Fotografije iz dogodka

Arhiv: Posvet »Slovenska hrana v javnih zavodih«

V dvorani Državnega sveta se je v organizaciji Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Gospodarske zbornice Slovenije – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij odvil posvet z naslovom Slovenska hrana v javnih zavodih. Namen posveta je bil osvetliti izzive, s katerimi se srečujejo javni zavodi in ponudniki pri oskrbi z lokalnimi živili, ter poiskati možne rešitve, ki jih je moč udejanjiti le z dialogom med vsemi deležniki v verigi. Trenutno javni zavodi skupaj z javnim sektorjem naročijo za več kot 200 milijonov evrov hrane letno, pri čemer se srečujejo z resnimi izzivi pri izpolnjevanju zahtev, ki jih prinaša zakonodaja na področju zagotavljanja zadostnih količin ekoloških živil in živil iz shem kakovosti v okviru javnega naročanja. Posebno oviro predstavlja tudi dejstvo, da so ekološki pridelki in živila pogosto v višjem cenovnem razredu, zato jih javni zavodi lahko le občasno vključujejo v svoje jedilnike.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.