Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: 21. SENZORIČNO OCENJEVANJE KRUHA, PEKOVSKEGA PECIVA, FINEGA PEKOVSKEGA PECIVA, KEKSOV, TESTENIN IN SVEŽIH SLAŠČIC V HLADNI VERIGI

V letu 2021 je na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij potekalo 21. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi. Strokovni senzorični panel je ocenil 216 izdelkov iz 18 podjetij.

Arhiv: Živila izboljšane hranilne sestave od sedaj še bolj vidna na trgovinskih policah

Odločitev za bolj uravnoteženo prehrano nikoli lažja

Arhiv: ZKŽP leto 2020 v številkah

Prelistajte leto 2020 v številkah!

Arhiv: Seznanitev s problematiko etilen oksida v sezamovem semenu s poreklom iz Indije

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, gozdarstvo in prehrano opozarja.

Arhiv: Razpis ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2021

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) razpisuje tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2021«.

Arhiv: RAZPIS: 21. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij za leto 2021 razpisuje 21. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi.

Arhiv: Ptičja gripa laboda v Piranu potrjena

Strokovna služba GZS-ZKŽP poziva rejce perutnine k nujnosti izvajanju biovarnostnih ukrepov za preprečitev vnosa ptičje gripe. Nedavno poginul labod v občini Piran je bil okužen z visoko patogeno aviarno influenco. Pri labodu je potrjen podtip H5N8, ki ni nevaren za ljudi.

Arhiv: GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij predstavila novosti na področju varnosti živil

Ljubljana, 26. november 2020 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij dvakrat letno organizira Veliki živilski seminar na katerem udeležence seznanimo z aktualnimi izzivi živilske industrije in novostmi v zakonodaji. Letošnji jesenski seminar je bil namenjen področju varnosti živil. Seminar, na katerem je bilo prisotnih 70 udeležencev smo izvedli v spletni obliki. Posvetili smo se različnim dejavnikom tveganja, možnosti negativnega vplivanja na proizvodni proces ter pravilnim načinom njihovega obvladovanja.

Arhiv: Leto 2021 - Mednarodno leto sadja in zelenjave

Ljubljana, 25. november 2020 – FAO leto 2021 razglasil za mednarodno leto sadja in zelenjave

Arhiv: Nacionalna promocijska kampanja za sadje »izbrana kakovost - Slovenija«

Ljubljana, 24. november 2020 – Zaključuje se prvi promocijski val za sadje iz sheme »izbrana kakovost - Slovenija«

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.