Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: GZS ZGIGM aktivna v nac. skupini za revizijo pokl. standardov in katalogov standardov strokovnih znanj in spretnosti na področju gradbeništva, vabljeni k pregledu in komentarju osnutkov

GZS ZGIGM je v letu 2013 pripravila in oddala pobudo za revizijo poklicnih standardov za dejavnost gradbeništva. Na seji v juniju 2013 je Področni odbor za Arhitekturo, gradbeništvo in rudarstvo pri CPI (ki mu predseduje predstavnica GZS ZGIGM) potrdil predlog GZS ZGIGM s podporo OZS - Sekcije gradbincev, da se pristopi k celoviti reviziji in prenovi poklicnih standardov za gradbeništvo. V decembru 2015 je tako že 4.ič od leta 2013 zasedala nacionalna skupina za revizijo poklicnih standardov in katalogov standardov strokovnih znanj in spretnosti na področju gradbeništva, ki je pregledala delo 9 delovnih skupin, ki so revidirale in prenovile vsebine 48 poklicnih standardov. Ti so še v fazi osnutkov in jih objavljamo za pregled in pripombe ali komentarje na vsebinske popravke. Pripravili smo poenostavljeno shemo za lažjo orientacijo o stanju sedaj in po prenovi.

Člani GZS ZGIGM ste vabljeni, da jih pogledate in posredujete svoje pripombe ali izboljšave najkasneje do 6.1.2015 na e-naslov valentina.kuzma@gzs.si ali na telefon 01 5898 246.

Če ne bo pripomb, jih bo takšne ko so obravnaval Področni odbor za Arhitekturo, gradbeništvo in rudarstvo pri CPI na januarski seji 2016 in če bodo potrjeni gredo v potrditev še na sejo Strokovnega sveta za poklicno in strokovno izobraževanje.  Predvidoma bo nova struktura NPK v veljavi že v letu 2016, vpis v nove ali prenovljene izobraževalne programe (na trenutno 5-ih srednjih gradbenih šolah v Sloveniji) za področje gradbeništva pa bi lahko potekal že v letu 2018.

Poglejte tudi povezavo na register Slovenskega ogrodja kvalifikacij – SOK. Na omenjenem spletnem mestu boste kmalu našli vse poklice in nazive izobrazbe ter kurikulume s področja gradbeništva za vse ravni SOK, ki so kdaj obstajali v Republiki Sloveniji. Za kadrovike in vodstvene delavce bo to orodje izvrsten pripomoček za lažjo identifikacijo in prepoznanje formalne izobrazbe kadra, ki ustreza vašim pogojem za delovno mesto v podjetju.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.