Sekcija proizvajalcev brezalkoholnih in alkoholnih pijač

AKTIVNI ČLANI

Coca-cola HBC Slovenija d.o.o., Dana d.o.o., Droga Kolinska d.d., Fructal d.o.o., Nektar natura d.o.o., Pivovarna Laško Union d.o.o., Radenska d.o.o., Costella d.o.o., Vipi d.o.o.,  Vital Mestinje d.o.o.

VODSTVO

Leto 2017 je minilo v znamenju številnih tem, ki zaznamujejo delovanje sektorja proizvodnje pijač. Medtem ko se člani sekcije še naprej argumentirano zavzemamo za utemeljen način opredelitve višine koncesije za rabo vode, se po drugi strani intenzivno izpostavljamo kot družbeno odgovoren sektor, predvsem preko implementacije projekta Zaveza odgovornosti.  
Predsednik: Marko Hren, Dana d.o.o. 

Sekretarka: dr. Petra Medved Djurašinović

ČLANSTVO V EVROPSKEM ZDRUŽENJU

UNESDA (Union of European Soft Drinks Associations)

OPIS AKTIVNOSTI

Člani sekcije SEBAP veljajo za prva podjetja, ki so podpisala Zaveze odgovornosti. Od podpisa zavez je veliko pozornosti namenjene implementaciji omenjenih zavez in pripravi poročila o napredku. Posvečajo se reševanju problematike koncesij za rabo vode v industriji pijač, čemur so namenjeni številni razgovori z vladnimi predstavniki. Med prioritetne aktivnosti pa spada tudi iskanje možnosti za bolj trajnostno in okolju prijazno delovanje podjetji, ki proizvajajo alkoholne in brezalkoholne pijače (ravnanje z odpadno embalažo in odpadki, odgovornost proizvajalcev, eko-dizajn).