Sekcija za mlekarstvo

AKTIVNI ČLANI

Ljubljanske mlekarne d. o. o., Mlekarna Celeia d. o. o., Pomurske mlekarne d. d., Mlekarna Planika d. o. o., Ekolat d. o. o., KGZ z. o. o. Škofja Loka, Mlekarna Krepko Kele&kele d. o. o.

VODSTVO
V Sekciji za mlekarstvo smo ponosni na podpis Zaveze odgovornosti, s čimer smo se mlekarne zavezale skupnemu cilju – zmanjšanju vsebnosti dodanega sladkorja v izdelkih. V letu 2017 smo bili zelo aktivni tudi na področju nacionalne promocije mlečnega sektorja, v prihodnje pa si želimo konkretnih pozitivnih učinkov na pridelavo in predelavo mleka v Sloveniji. 

Predsednik: Robert Serec, Pomurske mlekarne d.d.


Sekretarka: Barbara Rupnik

ČLANSTVO V SVETOVNEM ZDRUŽENJU

EDA (European Dairy Association)

OPIS AKTIVNOSTI

Sekcija za mlekarstvo zastopa interese svojih članov ter aktivno sodeluje pri generični promociji mlečnega sektorja in promociji sheme izbrana kakovost na domačem trgu. Pohvali se lahko tudi s podpisom Zavez odgovornosti ter sodelovanjem pri organizaciji Šolske sheme, Dneva slovenske hrane in Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Poleg tega aktivno sodeluje z evropskim združenjem EDA (udeležba na letnem kongresu, sodelovanje v Odboru za trgovino in gospodarstvo, posredovanje aktualnih informacij članom sekcije).