Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Gospodarska delegacija na EXPO 2020

Na poslovnem forumu »Slovenia – The Green Table of Europe« se je predstavila slovenska živilsko predelovalna industrija in podjetja s svojimi proizvodi.

 

Z obiskom poslovne delegacije kmetijskih in živilskih podjetij se zaokroža niz priprav in promocij podjetij za uspešen nastop na trgu Združenih arabskih emiratov in trgih regije Bližnjega vzhoda. 

V ospredju Poslovnega foruma, ki je potekal 14. februarja 2022 na slovenskem paviljonu, so predstavili najboljše rešitve s področja kmetijstva in živilske industrije v Sloveniji. Izpostavljene so bile dobre prakse podjetij, njihov prodajni asortima, ki je lahko zanimiv za trg ZAE in trge Bližnjega vzhoda. Na poslovnem forumu je zbrane nagovoril tudi dr. Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Slednji je z ministrico za podnebne spremembe in okolje ZAE Mariam Bint Mohammed Saeed Hareb Almheiri podpisal memorandum o sodelovanju na področju trajnostnega razvoja in prehranskih sistemov.

 

ZAE večino hrane uvozi, zato so zelo iskani proizvodi višje kakovosti, tako s področja perutninskega mesa, ribjih proizvodov, mleka in mlečnih proizvodov, pijač in drugih proizvodov. Predstavniki slovenskih podjetjih sejem vidijo kot zelo pomembnega in veliko poslovno priložnost za nastop na trgih ZAE in se nameravajo v naslednjih letih na njem organizirano predstaviti.

 

V okviru poslovnega obiska so gospodarstveniki iz 23 podjetij obiskali tudi največji specializirani živilski sejem v regiji »Gulfood«. Gre za sejem na katerem se srečajo svetovni proizvajalci hrane, uvozniki in distributerji živil.

 

Delegacijo je od 11. do 16. februarja 2022 organizirala GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in  MGRT, na njej pa je sodelovalo 44 gospodarstvenikov.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.