Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

DELAVNICE O OZNAČEVANJU ŽIVIL

 

1. KAJ PONUJAMO?

Seminarji in delavnice s področja kakovosti in označevanja živil so oblikovani v različne sklope:

1. SPLOŠNE

· Osnove živilske zakonodaje s področja označevanja živil (evropska in nacionalna)

· Poglobljena obravnava zakonodajnih predpisov in vpogled v stališča evropskih sektorskih združenj

2. TEMATSKE

· Označevanje države porekla ali kraja izvora živil

· Označevanje hranilne vrednosti živila

· Prehranske in zdravstvene trditve

·  Nova živila

3. SEKTORSKE

· Osredotočene na obravnavo zakonodajnih predpisov posameznega sektorja (npr. pekovski izdelki, mlečni izdelki, prehranska dopolnila idr.)

Pri vseh sklopih so obravnavani tudi konkretni primeri in najboljše rešitve iz prakse.

2. KAJ SO NAŠE PREDNOSTI?

STROKOVNOST - Delavnice in seminarje vodi strokovna ekipa GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, ki spremlja vse aktualne novosti in spremembe nacionalne ter evropske zakonodaje, na nacionalni ravni pa aktivno sodeluje tudi pri sprejemanju novih zakonodajnih predpisov.

IZKUŠNJE IZ PRAKSE - Delavnice so oblikovane na osnovi konkretnih izzivov, ki jih imajo podjetja iz različnih sektorjev (strokovna ekipa na dnevni bazi svetuje in pregleduje označbe živilskih izdelkov).

INTERAKTIVNOST – Delavnice potekajo v sproščenem vzdušju. Želimo odgovoriti na vsa vprašanja, ki na posameznem področju pestijo nosilce živilske dejavnosti.

DOLGOROČNA UČINKOVITOST - Tudi po zaključku delavnice svojim članom brezplačno nudimo strokovno podporo glede označevanja živil,  celosten pregled označbe različnih kategorij izdelkov (pregled skladnosti z evropsko in nacionalno zakonodajo), pregled in pripravo označbe hranilne vrednosti živila, pregled in svetovanje glede uporabe prehranskih in zdravstvenih trditev (označba živila in oglaševanje) idr.

ZAUPNOST - Vse primere obravnavamo zaupno in na individualni ravni.

3. KOMU SO DELAVNICE NAMENJENE?

Nosilcem živilske dejavnosti, ki se soočajo z izzivom, kako v skladu zakonodajo označiti svoje živilske izdelke.   

Kotizacija

Vrednost kotizacije je odvisna od članstva v GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij ter od obsega posamezne delavnice.  

Kontakt

Vsebina delavnic:

Tamara Srdarev, svetovalka pri GZS-Zbornici kmetijskih živilskih podjetij

T: 01 58 98 233

E: tamara.srdarev@gzs.si

 

Plačilo in izvedba delavnic:

Katarina Jevšjak, vodja kabineta pri GZS-Zbornici kmetijskih živilskih podjetij

T: 01 58 98 294

E: katarina.jevsjak@gzs.si

 

4. AKTUALNE AKTIVNOSTI

Splet, 20. in 21. april 2021

Označevanje živil od A do Ž

Program 

Prijava

 

ARHIV PRETEKLIH DOGODKOV

  •  Ljubljana, 10. december 2020

Kako v skladu z zakonodajo potrošniku predstaviti prednosti prehranskega dopolnila?

Delavnica o označevanju in oglaševanju prehranskih dopolnil


·         Ljubljana, 30. september 2020

Kako v skladu z zakonodajo potrošniku predstaviti prednosti prehranskega dopolnila?

Delavnica o označevanju in oglaševanju prehranskih dopolnil


·        Ljubljana, 4. marec 2020

Označevanje porekla osnovne sestavine živilskih izdelkov - ali ste vedeli?

Delavnica o označevanju države porekla ali kraju izvora osnovne sestavine živil (Izvedbena uredba Komisije (EU) 2018/777)

 

·         Ljubljana, 5. februar 2020

Označevanje porekla osnovne sestavine živilskih izdelkov - ali ste vedeli?

Delavnica o označevanju države porekla ali kraju izvora osnovne sestavine živil (Izvedbena uredba Komisije (EU) 2018/777)

  • Splet, 20. januar 2021

Ali ste prepričani, da so vaši izdelki pravilno označeni? 

Interaktivna delavnica s področja kakovosti in označevanja živil z vsemi aktualnimi novostmi (zakonodajne osnove, nacionalni pravilniki, obvezni podatki, država porekla/kraja izvora, prehranske in zdravstvene trditve, nova živila itd.). Udeleženci so imeli v zaključku delavnice priložnost preizkusiti svoje znanje na neustreznih primerih označb izdelkov.

  • Splet, 10. marec 2021

Ali ste prepričani, da so vaši izdelki pravilno označeni? 

Interaktivna delavnica s področja kakovosti in označevanja živil z vsemi aktualnimi novostmi (zakonodajne osnove, nacionalni pravilniki, obvezni podatki, država porekla/kraja izvora, prehranske in zdravstvene trditve, nova živila itd.). Udeleženci so imeli v zaključku delavnice priložnost preizkusiti svoje znanje na neustreznih primerih označb izdelkov.