Potekal je sestanek za izvedbo strokovnih dogodkov s področja 2. Stebra SRIP hrana.
Sestala se je delovna skupina za pripravo specifikacije Izbrana kakovost za sadje. Na sestanku smo obravnavali pripombe strokovne komisije, ki so se nanašale na posebne pogoje trženja in sistem nadzora.
S sekretarko Sektorskega odbora za meso smo se pogovarjali o nadaljevanju promocijskih aktivnosti.
napiši
Na delavnici smo skupaj s ponudniki in predstavniki OŠ Občine Škofja Loka pregledali kriterije za izbor in oblikovanje sklopov živil v javnem naročanju ter oblikovanje meril za izbor ponudnika. Tema delavnice je bila tudi izvedba dobav živil in načini izvedbe reklamacij pri naročniku.
Udeležba na novinarski konferenci Inštituta za nutricionistiko in Zveze potrošnikov Slovenije na temo podpore potrošnika pri spremljanju in vrednotenju podatkov o sestavi živil kot orodja za izbiro za zdravje koristnejših živil.
Potekali so dogovori glede predstavitve Kataloga živil za javno naročanje v Državnem svetu.
Z ekipo Zadružne zveze Slovenije smo govorili o nadaljnjem sodelovanju na strokovnem področju.
Sestali so se člani Združenja kmetijskih podjetij, kjer smo obravnavali aktualno tematiko, vezano na delovanje kmetijsko zemljiške zakonodaje.