Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Arhiv: Skype konferenca za projekt I-CON (PMD)

Potekala je skype konferenca za namene organizacije zaključne konference projekta I-CON, ki bo maja letos potekala v Ljubljani.

Arhiv: Upravni odbor ZKŽP

Na tokratni seji smo obravnavali predlog Kolektivne pogodbe KŽI, predstavljene so bile strateške aktivnosti na področju ravnanja z embalažo, finančno poročilo ter poročilo o delu ZKŽP ter aktualno dogajanje v sektorjih in verigah.

Arhiv: SRIP HRANA in kulinarična diplomacija (TZ, TB)

Na Posvetu ekonomskih svetovalcev smo predstavili delovanje in aktivnosti SRIP HRANA ter koordinirano nabave slovenskih živil na diplomatsko – konzularnih predstavništvih RS v tujini.

Arhiv: Dogodki projekta PEFMED (TG)

Kot predstavniki projekta PEFMED smo se udeležili dogodkov tematske skupine Green Growth ter zaključnega seminarja programa Interreg Mediteran.

Arhiv: Predstavitev Kataloga živil za javno naročanje (JR, KJ)

Sestanek z predstavnico NIJZ na temo predstavitve Kataloga živil za javno naročanje v Luxemburgu na Visoki skupini za prehrano pri Evropski komisiji.

Arhiv: Sestanek na temo razpisa za promocijo polnozrnatih izdelkov (PMD, TS)

Potekal je sestanek s predstavnico Nacionalnega inštituta za javno zdravje na temo razpisa Evropske komisije glede promocije polnozrnatih izdelkov v izbranih državah članicah.

Arhiv: Kratke novice iz Bruslja

-Ritualni zakol ni kompatibilen z ekološko označbo -Sindikat kmetov ZDA poziva k povečanju varnosti v kmetijstvu -Španija, Italija in Portugalska vodilne v površinah sadovnjakov

Arhiv: Afriška prašičja kuga izkoreninjena na Češkem

Afriška prašičja kuga (ASF) je na češkem potrjeno izkoreninjena, zato so države članice 26. februarja podprle odpravo vseh omejitev, povezanih z ASF na Češkem. Bolezen je bila med divjimi svinjami odkrita junija 2017 v okrožju Zlín na jugovzhodu države.

Arhiv: Stročnice - trg raste

Po novem poročilu EK, objavljanem 25. februarja, naj bi trgi s stročnicami in predelanimi izdelki iz njih, zrasli. Rast trga je po poročilu povezana predvsem s povečanim povpraševanjem po ekoloških stročnicah brez GSO ter s popularnostjo veganske, vegetarijanske in fleksitarijanske prehrane.