Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Arhiv: Zunanja trgovina z žiti

V priponki najdete podatke o uvoznih in izvoznih količinah žit za posamezne države članice EU. Podatki so na voljo za obdobje od 1.7.2018 do 8.9. 2019.

Arhiv: Žita – pregled trga

4. septembra je cena pšenice v pristanišču Rouen znašala 165 €/t, kar je 4 % manj kot prejšnji mesec in 20 % manj kot prejšnje leto. Cena ječmena je znašala 153 €/t, kar je 4 % manj kot prejšnji mesec in 26 % manj kot prejšnje leto. Cena koruze je pristanišču Bordeaux znašala 164 €/t, kar je 6 % manj kot prejšnji mesec in 12 % manj kot prejšnje leto.

Arhiv: Žita – napoved pridelka

Evropska komisija je izdala podatke o pridelku posameznih vrst žit od leta 2008 do 2019. Na voljo so tudi podatki o pridelku po posameznih državah.

Arhiv: Mleko in mlečni izdelki – pregled trga

Povprečna cena surovega mleka je v juliju 2019 znašala 33,5 €/100 kg, kar je 0,3 % več kot prejšnji mesec. Cena masla, polnomastnega mleka v prahu in sira čedarja je v 35. tednu v EU padla za 0,3 % v primerjavi s prejšnjim mesecem. Cena posnetega mleka v prahu se je zvišala za 0,5 %.

Arhiv: Piščančje meso – pregled trga

Povprečna cena piščančjega mesa je v 25. tednu v EU znašala 185,83 €/100 kg, kar je 0,8 % manj kot prejšnji teden in prejšnji mesec ter 2 % manj kot prejšnje leto. Cena piščančjega mesa je v ZDA znašala 143,91 €/100 kg, v Braziliji pa 100,2 €/100 kg.

Arhiv: Jajca – pregled trga

Povprečna cena jajc je v 35. tednu v EU znašala 122,33 €/100 kg, kar e 0,9 % več kot prejšnji teden, 3,2 % več kot prejšnji mesec in 5,2 % več kot prejšnje leto. Cena jajc je v ZDA znašala 131,96 €/100 kg, v Braziliji 90,36 €/100 kg, v Indiji pa 68,72 €/100 kg.

Arhiv: Prašičje meso – pregled trga

Povprečna cena prašičjega mesa je v 35. tednu v EU znašala 182,6 €/100 kg, kar je 0,1 % več kot prejšnji teden, 3,8 % več kot prejšnji mesec in 19 % več kot prejšnje leto. Cena prašičjega mesa je v Kanadi znašala 130,82 €/100 kg, v ZDA 120,11 €/100 kg, v Braziliji pa 118,06 €/100 kg.

Arhiv: Goveje meso – pregled trga

Povprečna cena govejega mesa je v 35. tednu v EU znašala 355,1 €/100 kg, kar je 0,6 % več kot prejšnji teden, 1,1 % več kot prejšnji mesec in 4,4 % manj kot prejšnje leto.

Arhiv: Sestanek s predsednikom Sekcije za pekarstvo (JR)

Potekale so priprave vsebine za sestanek članov Sekcije za pekarstvo, ki bo potekal 13. septembra na GZS.

Arhiv: Sestanek s prof. dr. Janezom Bogatajem (JR)

Potekali so dogovori glede vsebine knjige »Slovenija peče kruh«.