Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Arhiv: Mleko in mlečni izdelki – pregled trga

Povprečna cena surovega mleka je v februarju 2019 v EU znašala 34,9 €/100 kg, kar je 0,2 % manj kot prejšnji mesec. V 15. tednu je v EU cena masla znašala 419 €/100 kg, kar je 0,6 % manj kot prejšnji mesec, cena posnetega mleka v prahu je bila 190 €/100 kg kar je 0,3 % več kot prejšnji mesec, cena čedarja pa je s 325€/100 kg v primerjavi z mesecem prej padla za 1,1 %.

Arhiv: Piščančje meso – pregled trga

Povprečna cena piščančjega mesa je v 16. tednu v EU znašala 187,97 €/100 kg, kar je 0,3 % manj kot prejšnji teden, 1,7 % več kot prejšnji mesec in 1% več kot prejšnje leto. Povprečna cena piščančjega mesa je v ZDA znašala 177,09 €/100 kg, v Braziliji pa 105,9 €/100 kg.

Arhiv: Prašičje meso – pregled trga

Povprečna cena prašičjega mesa je v 16. tednu v EU znašala 170 €/100 kg, kar je 1,8 % več kot prejšnji teden, 16,9 % več kot prejšnji mesec in 17,5 % več kot prejšnje leto. Povprečna cena prašičjega mesa je v ZDA znašala 151,23 €/100 kg, v Kanadi 127,48 €/100 kg, v Braziliji pa 116,71 €/100 kg.

Arhiv: Goveje meso – pregled trga

Povprečna cena govejega mesa je v 15. tednu v EU znašala 367,2 €/100 kg, kar je 0,3 % manj kot prejšnji teden, 1,2 % manj kot prejšnji mesec in 4,2 % manj kot prejšnje leto.

Arhiv: Skype intervju na temo označevanja živil (PMD)

Na povabilo študentke Univerze v Maastrichtu je potekal skype intervju na temo implementacije Uredbe 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošniku.

Arhiv: Sestanek s predstavniki Ljubljanskih tržnic (JR, KJ)

Pogovarjali smo se o najemu prostora in aktivnostih, ki jih je potrebno izvesti za organizacijo Festivala odličnih pekovskih izdelkov.

Arhiv: Sestanek Sektorskega odbora za žitni sektor (JR)

Glavna tema sestanka je bila priprava specifikacije Izbrana kakovost za žita.

Arhiv: Javna predstavitev Resolucije: Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021 (TZ)

Resolucija predstavlja politično strateški dokument o razvojni usmeritvi slovenske pridelave in predelave hrane ter povezanega podeželskega prostora. Predstavitve in razprave so se udeležili številni predstavniki kmetov, živilsko-predelovalne industrije, nevladnih organizacij, izobraževalnih institucij in drugi.

Arhiv: Sestanek delovne skupine-Izbrana kakovost za sadje (NBK)

Na KGZS je potekal sestanek delovne skupine za pripravo specifikacije Izbrana kakovost za sadje. Pred kratkim smo s strani Evropske komisije prejeli pripombe, ki smo jih na sestanku uskladili in v specifikacijo vnesli zahtevane popravke.

Arhiv: Skype konferenca I-CON (PMD)

Udeležili smo se skype konference za namene organizacije zaključne konference projekta I-CON, ki bo potekala 22. maja na GZS v Ljubljani. Program konference in začetek zbiranja prijav bo objavljen prihodnji teden na naši spletni strani in na spletni strani projekta.