Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: ZPPDFT-1 v praksi, spletni izobraževalni seminar za nepremičninske posrednike

    Arhiv: ZPPDFT-1 v praksi, spletni izobraževalni seminar za nepremičninske posrednike

    Na izobraževalnem seminarju se boste seznanili z izvajanjem Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma – ZPPDFT-1 praksi. Udeležba na seminarju velja tudi kot redno letno usposabljanje oziroma izobraževanje, ki se zahteva z določbo 80. člena Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (Uradni list RS, št. 68/16, 81/19, 91/20 in 2/21 – popr.)

    Arhiv: Upravni odbor Združenja stanovanjskih skladov podpira predlog SZ-1E

    Arhiv: Upravni odbor Združenja stanovanjskih skladov podpira predlog SZ-1E

    Upravni odbor Združenja stanovanjskih skladov pri GZS je na 19. seji, dne 13.01.2021, med drugim obravnaval predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona (SZ-1E), ki ga je Vlada RS potrdila na 47. seji dne 7.1.2021. Združenje stanovanjskih skladov predlog zakona podpira in pričakuje njegov čim hitrejši sprejem in uveljavitev. Predlog zakona namreč vsebuje nekatere najnujnejše spremembe, ki so za normalno izvajanje stanovanjske politike v bodoče ključnega pomena. Hkrati so člani upravnega odbora ponovno ugotovili, da predlog ne naslavlja nekaterih pomembnih vprašanj, ki izhajajo že iz Resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu 2015-2025, zato pričakujejo, da bodo ta vprašanja urejena v najkrajšem možnem času. Kot posebej pomembna vprašanja, ki še vedno ostajajo odprta so izpostavili predvsem zagotovitev sistemskega vira financiranja stanovanjskega področja, uvedbo stroškovne najemnine in stanovanjskega dodatka, ureditev stanovanjskih skupnosti in stanovanjskih zadrug pa tudi ureditev statusa nekaterih izvajalcev stanovanjske politike, ki niso stanovanjski skladi (neprofitne stanovanjske organizacije in gospodarske družbe v lasti oziroma solasti države oziroma lokalnih skupnosti ustanovljene za zagotavljanje javnih najemnih stanovanj).

    Arhiv: Kratko poročilo s posveta Poslovanje z nepremičninami

    Arhiv: Kratko poročilo s posveta Poslovanje z nepremičninami

    Danes se zaključuje 31. posvet Poslovanje z nepremičninami, ki smo ga tokrat, po sili razmer, v celoti izvedli na daljavo. To pa nam ni moglo preprečiti, da bi pripravili zanimiv in izjemno aktualen program. V sredo smo tako na plenarnem delu posveta s strokovnjaki podrobno spregovorili o predlogu sprememb in dopolnitev Stanovanjskega zakona, v popoldanskem delu pa smo z različnih strani osvetlili posledice epidemije koronavirusa na dejavnost poslovanja z nepremičninami.

    Arhiv: Upravniki med investitorji in izvajalci del ter etažnimi lastniki

    Arhiv: Upravniki med investitorji in izvajalci del ter etažnimi lastniki

    Upravniki se pri vzdrževanju večstanovanjskih stavb velikokrat znajdejo v primežu med investitorjem in etažnimi lastniki. Zastopanje etažnih lastnikov pri grajanju napak, unovčitvijo bančnih garancij in z njimi povezanimi začasnimi odredbami pa zahteva posebna znanja in izkušnje. Na izobraževalnem seminarju se boste seznanili z gradbeno pogodbo, priporočljivimi pogodbenimi določbami, ki ščitijo investitorje pri izvajanju pogodbe in s številnimi primeri iz prakse

    Arhiv: Nacionalni strokovni posvet - Stavbe in zeleni dogovor: Izzivi in trendi

    Nacionalni strokovni posvet - Stavbe in zeleni dogovor: Izzivi in trendi, bo v petek , 6. marca 2020, med 10.00 in 15.00, v dvorani Urška 3 na sejmu DOM na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18 v Ljubljana. Dogodek soorganizirajo partnerji: GI ZRMK, CER – Center energetsko učinkovitih rešitev in KOC INOVATIS. Namen posveta je nasloviti izzive razogljičenje stavb: spodbujanje tehnološkega razvoja in inovacij za razogljičenje stavb ter uporabe novih tehnologij, krepitve znanja in usposobljenosti po celotni verigi gradbenega sektorja in zagotavljanje kakovosti, prepoznavanje in spodbujanje dobre prakse.

    Arhiv: Strokovno srečanje - Inštrument zagotavljanja kakovosti – nacionalna okoljska certifikacijska shema Znak kakovosti v graditeljstvu

    GI ZRMK vabi na strokovno srečanje kjer se boste seznanili s pomenom okoljskih certifikacijskih shem v svetu in pri nas, nadgradnjo nacionalne certifikacijske sheme ZKG v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in možnostmi pridobitve in prepoznavanja certifikata ZKG ter vključevanje le-tega v razpise in finančne mehanizme. Srečanje bo v sredo, 4. marec 2020, med 10.00 in 12.00 uro v dvorani FORUM, na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18 v Ljubljani. Udeležba na dogodku je brezplačna, kljub temu prosijo, da se zaradi organizacije in izvedbe dogodka prijavite preko spletne prijave.

    Arhiv: Nepremičninski posrednik v primežu gradbene zakonodaje, izobraževalna delavnica

    Arhiv: Nepremičninski posrednik v primežu gradbene zakonodaje, izobraževalna delavnica

    ZDNP vabi na izobraževalno delavnico za nepremičninske posrednike, ki bo v sredo 19. junija 2019 v Ljubljani. Seznanili se bodo s pojmi, postopki in upravni akti v postopkih graditve objektov na upravnih enotah in praktičnimi primeri, za zaključek pa še nekaj napotkov kako z učinkovitim mreženjem povečati prodajo. Program in prijavnica >> https://www.gzs.si/zbornica_za_poslovanje_z_nepremicninami/Novice/ArticleId/71879/nepremicninski-posrednik-v-primezu-gradbene-zakonodaje-izobrazevalna-delavnica

    Arhiv: Udrihanje po posrednikih ne bo rešilo zavožene stanovanjske politike

    Na Združenju družb za nepremičninsko posredovanje, ki deluje v okviru GZS-Zbornice za poslovanjem z nepremičninami, s presenečenjem ugotavljamo, da dejavnost posredovanja v prometu z nepremičninami ostaja priročen poligon za nabiranje političnih točk, čeprav gre za panogo, ki na delovanje družbenih podsistemov ali na vsakdanje življenje državljanov niti približno nima takšnega vpliva kot ga želijo predstaviti glavni protagonisti napadov. Potem ko je lani propadel poskus prejšnje vlade, da bi (v določenih delih na neustaven način) dodatno omejili dejavnost posredovanja v prometu z nepremičninami s povsem nerazumnimi omejitvami, ki jim v ostalih državah EU ne najdemo podobnih, se je sedaj za podoben poskus odločila stranka Levica, ki je v torek 23.4.2019 v zakonodajni postopek vložila predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o nepremičninskem posredovanju.

    Arhivi