Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Mednarodna konferenca o materialih in tehnologijah

Strateški svet za metalurgijo, v okviru 24. Mednarodne konference o materialih in tehnologijah, ki bo potekala 28.–30. septembra 2016, v GH Bernardin, Portorož, organizira   tradicionalni osrednji posvet na raziskovalnem področju kovinskih materialov in metalurgije v Sloveniji. Dan namenjen posvetu je 29. september 2016, od 13.30 do 18:30 ure.   

 Naslov letošnjega posveta bo:

 Napredni materiali in tehnologije za krožno proizvodnjo

Doseganje konkurenčnosti, prilagodljivosti in fleksibilnosti na globalnem trgu 

Že peto leto zapored v okviru konference namenjamo posebno pozornost novostim v slovenski industriji. Strateški svet za metalurgijo, ki je bil ustanovljen leta 2014, je za letošnjo osrednjo temo posveta izbral področje »Napredni materiali in tehnologije za krožno proizvodnjo«. 

Krožna proizvodnja (Industrija 4.0) je gonilna sila inovacij, ki zahteva nov znanstveno-tehnološki ekosistem, z višjo stopnjo konkurenčnosti, prilagodljivosti, fleksibilnosti in hitrosti nastopanja na trgu. Za izvajanje temeljnih in industrijskih raziskav ter za uvajanje naslednje generacije naprednih tehnoloških procesov in materialov, bo potrebno izšolati in usposobiti delovno silo, za kar bo potrebno dodatno spodbuditi tako akademske institucije kot industrijska podjetja. Pričakujemo podporo politike pri izoblikovanju usmeritev in pozitivno, spodbudno naravnano družbeno-gospodarsko okolje, ki bo osnova za rast in dolgoročno uspešnost kovinsko predelovalne panoge kot celote.

Podrobnejši program posveta bo objavljen na spletni strani v septembru.

 K sodelovanju smo povabili GZS, Združenje kovinskih materialov in nekovin, Združenje kovinske industrije in Združenje kemijske industrije ter institucije iz raziskovalne in izobraževalne sfere, ARRS, MGRT, MIZŠ, SVRK. O tem bomo seznanili širšo javnost, saj bomo povabili tudi medije.

Veseli bomo, če se nam boste lahko pridružili 29. septembra 2016 v Portorožu v GH Bernardin.

 Predsednik Strateškega sveta za metalurgijo 
Marko Drobnič l.r.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.