Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Podaljšanje rokov za oddajo poročil, ki izhajajo iz zahtev ZVO-1 in njegovih podzakonskih predpisov, ter Zakona o vodah

Gospodarska zbornica Slovenije ja na Ministrstvo za okolje in prostor poslala pobudo za podaljšanje rokov za oddajo letnih okoljskih poročil. Prejeli smo odgovor, da je odlog možen v skladu s 6. členom interventnega Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2. Zakon je bil tena 32. izredni seji državnega zbora, 20. marca 2020.

 

Ministrstvo za okolje in prostor je pripravilo že tudi nova izhodišča k Zakonu za blažitev posledic bolezni COVID-19, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1 in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO, ter Zakona o vodah, se preložijo tako, da ta obveznost poročanja  nastopi v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.