Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: V pripravi #PKP3

Na današnjih dveh delovnih skupinah socialnih partnerjev, imenovanih na Ekonomsko-socialnem svetu (ena na MGRT, druga na MDDSZ), je tekla razprava o vsebinah tretjega protikoronskega paketa.

 Udeleženci, med njimi predstavniki GZS, so obravnavali predvsem tematike, vezane na ukrep subvencioniranja skrajšanega delovnega časa in podaljšanje ukrepa čakanja na delo. V primeru potrditve obeh ukrepov bi imela prizadeta podjetja možnost kombinacije obeh ukrepov, kar bi olajšalo poslovanje v naslednjih mesecih, s tem pa tudi ohranilo delovna mesta, za kar si na GZS prizadevamo.

V pogovorih smo se zavzemali predvsem za to, da bi bilo za zagotavljanje ukrepa skrajšanega delovnega časa zagotovljenih dovolj finančnih sredstev, tako evropskih kot proračunskih. Poleg zadostnih sredstev je bila glavna zahteva, da mora biti postopek enostaven in učinkovit, tako da bo olajšal likvidnostno sliko podjetij. Pri ukrepu čakanja na delo smo poudarjali nujnost podaljšanja za vsaj 2 do 3 mesece, in to v vseh dejavnostih. 

Konkretnejša vsebina ukrepov bo znana jutri, ko bo pripravljen čistopis paketa in ga bo obravnavala Vlada RS.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.