Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Webinar: #PKP3 – najpogostejša vprašanja in odgovori

Odgovori Pravne službe GZS na izbrana vprašanja

Webinar bo v petek, 12. junija 2020 od 10. do 11. ure.

V Uradnem listu RS je bil 29. maja 2020 objavljen Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE), ki med drugim vsebuje tudi:

  • ukrep delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa in
  • ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo, ki ga bo mogoče koristi še v mesecu juniju 2020.

Vabimo vas, da se udeležite webinarja, na katerem bodo svetovalke Pravne službe GZS in Infopike nagovorile ključne teme ter odgovorile na najpogostejša vprašanja. Ali je kakšna razlika med ukrepom povračila nadomestila delavcem na začasnem čakanju na delo po #PKP2 (ZIUZEOP) in #PKP3 (ZIUOOPE)? Katere pogoje mora izpolnjevati delodajalec, da je upravičen do delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa? Kakšne so možnosti glede razporejanja delovnega časa v okviru ukrepa delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa? Kako naredimo obračun plače za delavca, ki ima skrajšan polni delovni čas? Kolikšno bo povračilo nadomestila plače za delavce na začasnem čakanju na delo? Kakšen je postopek ter roki za uveljavljanje subvencije oz. povračil iz naslova obeh ukrepov?

Sodelovalebodo:

Metka Penko Natlačen, namestnica direktorja Pravne službe GZS
Urška Sojč, samostojna svetovalka v Pravni službi GZS
Cvetka Furlan, samostojna svetovalka v Pravni službi GZS
Petra Strnad, svetovalka Infopike GZS

Za udeležbo na webinar, tudi v primeru, če boste njen gledalec, se morate predhodno prijaviti preko spodnjega spletnega obrazca. Zatem vam bomo poslali link, kjer boste webinar lahko samo spremljali ali pa tudi zastavili vprašanje.

Prijava na webinar

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.