Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Dan delodajalcev 2020, Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa

V izvedbi Pravne službe GZS s sodelavci je dne 18.11.2020 potekal Dan delodajalcev na temo Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa; posnetek najdete  na tej povezavi  https://youtu.be/Y64HWFqTyuo .    

Posvet je del štiriletnega projekta, ki ga vodimo skupaj z  KSS PERGAM, z naslovom Krepitev kompetenc socialnih partnerjev v procesu kolektivnega dogovarjanja. Zelo smo veseli vseh pozitivnih odzivov.

 

Veseli nas, da smo na posvetu predstavili delo na domu kot ne le kot našo logično prihodnost dela, temveč obenem kot novo kulturo dela in odnosa med delavcem in delodajalcem. To vsebino bomo imeli priliko nadgraditi tudi v kolektivnih pogodbah dejavnosti; dve od njih sta to tematiko že uskladili in poteka podpisovanje aneksa h KP dejavnosti. Čestitke grafični dejavnosti in založniški in knjigotrški dejavnosti in obema direktorjema, Irmi Butina in Zdravku Kafolu!

Proces se je torej začel.

 

V prilogi Vam pošiljamo tudi  povezavo do publikacije Delodajalska praksa praksa https://www.gzs.si/Portals/SN-Pravni-Portal/DELODAJALSKA%20PRAKSA%202020.pdf , ki na kratko povzema vse na posvetu predstavljene teme in predstavi posamezne, skrbno izbrane predavatelje in poznavalce te materije, s Pravne fakultete v Ljubljani, Fakultete za družbene vede v Ljubljani, Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, predstavnike gospodarstva in seveda naše Pravne službe.

 

Na povezavi  https://www.gzs.si/Portals/SN-Pravni-Portal/Vsebine/novice-priponke/SNOPI%C4%8C%203.pdf   najdete tudi letošnji (tretji) tematski snopič iz zbirke Pogajalske veščine za uspešno kolektivno dogovarjanje. Njegove avtorice smo neposredno sodelujoče v našem projektu Cvetka Furlan, Urška Sojč in Metka Penko Natlačen.  Tretji snopič nosi naslov Prejemki iz delovnega razmerja kot pomembna vsebina kolektivne pogodbe.

 

In še:  v okviru projekta pripravljamo tudi prevod prvega snopiča O kolektivnem dogovarjanju in kolektivnih pogodbah v angleški jezik.

Prav tako je v pripravi, ne pa še v delu, izid šestih separatov kolektivnih pogodb dejavnosti, ki so neposredno vključene v koncept tega projekta: papirno predelovalne industrije, grafične dejavnosti, založniške in knjigotrške, gradbene dejavnosti, drobnega gospodarstva in posredovanja z nepremičninami. Z njimi bomo izpopolnili zbirko Pogajalske veščine za uspešno kolektivno dogovarjanje.

 

Naslednje leto bo Dan delodajalcev že sedmi po vrsti in bo predvidoma posvečen E- pogajalskim veščinam v kolektivnem dogovarjanju in  E- mediaciji kot mirnemu reševanju delovnopravnih sporov.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.