Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Najave učnih mest

Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, pripravlja RAZPIS za vpis v srednje šole za šolsko leto 2021/2022.

S strani GZS zato vsako leto pozovemo vsa podjetja, ki na praktično usposabljanjem z delom (PUD)/ vajeništvo sprejemate dijake in vajence, da nam sporočite, kakšno število dijakov in vajencev bi lahko sprejeli v naslednjem šolskem letu.

Podatke glede števila učnih mest potrebujemo, da bodo mladi pravočasno obveščeni, v katerih podjetjih ste dijake in vajence pripravljeni sprejeti.

Zbiranje najav bo potekalo elektronsko:

  1. V primeru, da v podjetju najav še niste oddajali se najprej registrirate na: https://vajenistvo.gzs.si/Prijava.aspx kliknete na polje registracija in vnesete zahtevano ( uporabnika-e-mail, MŠ podjetja, geslo 2x (ga določite sami)). Po potrditvi podjetja z naše strani, boste prejeli elektronsko obvestilo, da lahko začnete z v vpisom najav za vaše podjetje.
  2. Ponovno kliknete na link http://vajenistvo.gzs.si/Prijava.aspx in se prijavite z e-naslovom ter geslom.
  3. Izberite kakšna oblika izobraževanja bi bila za vas zanimiva 
    • vajeništvo (vsaj 56 tednov praktičnega usposabljanja/vajeništva pri delodajalcih v celotnem izobraževalnem programu) ali
    • praktično usposabljanje z delom (od 8 do cca 24 tednov praktičnega dela pri delodajalcih v celotnem izobraževalnem programu) oz. oboje
  4. Izberite izobraževalni program iz nabora programov, ki bi bil za vas zanimiv (npr. oblikovalec kovin – orodjar, strojni mehanik, mehatronik operater, mizar …).
  5. Vpišite predvideno število vajencev/dijakov, ki bi jih sprejeli pri vsakem programu.

Če dijake/vajence že imate v tem šolskem letu in predpostavljate, da bodo tudi v prihodnjem letu PUD/vajeništvo opravljali pri vas, navedite oba podatka, koliko je vseh mest za dijake/vajence in koliko mest od tega je že zasedenih.

 
Vaše podatke bi potrebovali čimprej in najkasneje do ponedeljka, 11. januarja 2021. 

Po Zakonu o vajeništvu in Zakonu o poklicnem in strokovnem izobraževanju smo dolžni podatke posredovati v skupni register na Centru za poklicno izobraževanje, ki bo objavljen na spletni strani Mojaizbira.si (vključno s kontaktno osebo na strani podjetja, ki pokriva izobraževanja oz. praktično usposabljanje dijakov in vajeništvo, telefon in elektronski naslov), zato vas vljudno prosimo za izpolnitev izjave glede dovoljenja objave podatkov, saj bomo le tako podatke lahko objavili na spletu.

Za dodatna vprašanja/pojasnila sta vam na voljo:
Petra Sternad, e-naslov: petra.sternad@gzs.si, Telefon: 01 58 98 202

Ana Žemva Novak, e-naslov: ana.zemva.novak@gzs.si, Telefon: 01 58 98 531

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.