Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Slovenija 5.0, naša in uspešna

Slovenija 5.0, naša in uspešna je iniciativa organizacij Gospodarskega kroga. Cilj je na enem mestu zbrati gospodarske in druge ukrepe za to, da se Slovenija zavihti med 10. najuspešnejših in najbolj zaželenih držav za življenje.

Na sredini novinarski konferenci so predsedniki organizacij poudarili, da je za vitko in prijazno državo ključna debirokratizacija skupaj z večjo učinkovitostjo v administrativnih postopkih, kar pomembno vpliva na konkurenčnost našega poslovnega okolja. Prav tako je nujna uvedba socialno-razvojne kapice, ki prispeva k bolj stimulativnemu in motivacijskemu sistemu plačil in k razvoju panog z višjo dodano vrednostjo. Predsednik GZS Boštjan Gorjup je tako med drugim izpostavil tudi, da „GZS podpira prizadevanja po zmanjšanju števila predpisov in poenostavitvi poslovanja za MSP. 

Več sredstev iz načrta za okrevanje moramo nameniti digitalizaciji javne uprave in zasebnega sektorja. Bolj digitalizirana javna uprave pomeni zagotovilo njeni večji učinkovitosti, transparentnosti ter sčasoma tudi vitkosti.“


Več>>>Slovenija 5.0, naša in uspešna

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.