Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


SRIP MATPRO na EXPO 2020 Dubaj

21. novembra 2021 je na Expo 2020 Dubai odpotovala slovenska poslovna delegacija, osredotočena na predstavitev slovenske industrije naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne.

V delegaciji je 35 gospodarstvenikov iz 23 podjetij, panogo naprednih materialov pa zastopa strokovnjak za to področje, dr. Bojan Podgornik z Inštituta za kovinske materiale in tehnologije in vodja fokusnega področja jekel in posebnih zlitin v SRIP-u MATPRO.
 
Osrednji dogodek dvodnevnega obiska je bil poslovni forum ADVANCED MATERIALS FOR THE GREEN FUTURE 22. novembra v slovenskem paviljonu.

Govorci iz znanstveno raziskovalnih ustanov in podjetij so osvetlili slovensko industrijo naprednih materialov in tehnično-tehnološke rešitve za pametne tovarne. Predstavili so slovenska razvojna prizadevanja in dosežke na navedenih področjih in poželi zanimanje obiskovalcev foruma. Z odzivom poslovne javnosti so zadovoljni, saj je dogodek pritegnil več tujih potencialnih poslovnih partnerjev.

Organizator delegacije je bila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), ki bo v prihodnjih treh mesecih organizirala obiske še treh poslovnih delegacij. Usmerjeni bodo v digitalizacijo in umetno inteligenco, lesarstvo ter prehrano in kmetijstvo

Katalog sodelujočih podjetij >>>

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.