Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: 17. Vrh slovenskega gospodarstva: 29. november, Brdo pri Kranju



 

Gospodarska zbornica Slovenije vas vabi na
17. VRH SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

GRADIMO MOSTOVE PRIHODNOSTI

v torek, 29. novembra 2022, od 15. do 18. ure
v Kongresni center Brdo pri Kranju.


V središču 17. Vrha gospodarstva bo družbeni konsenz o tem, kakšno gospodarstvo želimo v letu 2030 in kako bomo gradili mostove v smeri novih ciljev. Gostili bomo gospodarstvenike, predstavnike Vlade RS in druge deležnike, ki na svojih področjih delovanja naslavljajo tudi izzive gospodarstva. Povabimo naše člane in sodelujmo kot gostitelji na najpomembnejšem gospodarskega dogodka leta!


Letošnji osrednji gospodarski dogodek bo na Brdu pri Kranju potekal pod sloganom Gradimo mostove prihodnosti. Na most prihodnosti bosta z motivacijskima predavanjema najprej povabila Tomaž Rotovnik, direktor SkyLabs, podjetja za razvoj vesoljskih tehnologij, in Igor Novak iz svetovno uveljavljene slovenske glasbene skupine Laibach.

Zazrtost v prihodnost pa se bo zrcalila tudi v plenarnem delu Vrha gospodarstva na dveh okroglih mizah. Razprava gospodarstvenikov, predstavnikov vlade in drugih deležnikov bo usmerjena v ključne izzive letošnjega leta na področju reindustrializacije, virov financiranja, internacionalizacije ter zelenega prehoda. Sodelujoči bodo najprej začrtali cilje Slovenije do leta 2030, nato pa v razpravi predstavili primere dobre prakse in že izvedene ukrepe, definirali potenciale slovenskega gospodarstva ter strategije razvoja, potrebne za družbeni konsenz in razvojni preboj Slovenije do leta 2030.

Več o dogodku in prijavni obrazec na TEJ povezavi.

 

Lepo vabljeni!

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.