Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Lestvica konkurenčnosti IMD

Lestvica konkurenčnosti IMD: Če bi politiki opravili domačo nalogo, bi bili uvrščeni višje - 31.05.2016 objavljena lestvica konkurenčnosti IMD žal ne pove veliko novega, saj je odsotnost sprememb na nekaterih področjih že zvezda stalnica. Lestvica podaja informacijo tako o tekoči uvrstitvi nas samih kot naših tekmic. Šest pridobljenih mest na lestvici 61 držav je dober dosežek. Relativna primerjava pa razkriva, da ni tako svetel, kot se zdi na prvi pogled. Več

Arhiv: Komentar v zvezi z zdravstveno reformo

V redkih državah EU prejemanje nadomestil za začasno zadržanost iz dela ni navzgor omejeno, kot to velja v Sloveniji. In naša ureditev zagotovo ne vpliva spodbudno na čimprejšnjo vrnitev zdravih ljudi na delovno mesto. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že dalj časa opozarja, da je nujna reforma, ki bo zagotovila racionalno, dobro organizirano, kvalitetno in pravočasno storitev zavarovancem, ki v tem času negodujejo predvsem zaradi predolgih čakalnih dob. Zato pričakujemo celovito razpravo o možnih spremembah v sistemu zdravstvenega varstva in zdravstvenega zavarovanja, v katero bomo aktivno vključeni tudi socialni partnerji, kot ključni plačniki in koristniki.

Arhiv: TOP 30 podjetij v livarstvu

TOP 30 podjetij v livarstvu - v letu 2015

Arhiv: Skupščina GZS

Dne 17. maja 2016 so člani Skupščine GZS z ministrico za okolje in prostor razpravljali o aktualnih tematikah za podjetja, ki so trenutno v obravnavi na MOP.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.