Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

  Vlada RS, je 20.3.2020, z namenom blažitve posledic koronavirusa sprejela številne ukrepe na davčnem področju.

  Arhiv: Opravljanje rednih in periodičnih dimnikarskih storitev?

  Rednih in periodičnih dimnikarskih storitev zaradi preprečevanja razširjanja virusa ni dovoljeno izvajati, zaradi neposrednih stikov s potrošniki, zlasti tudi s starejšimi. Izključno se, kot določa izjema 2. člena Odloka lahko izvajajo izredne storitve, kot na primer storitve v primeru dimniškega požara, uhajanja ogljikovega monoksida ali zamašitve peči ali dimnika. S temi dimnikarskimi storitvami se v tej izredni situaciji preprečuje neposredno ogrožanje javne varnosti in zdravja. Pri tem pa je treba paziti na čim manjše stike in ustrezno zaščito opremo ter prezračenost prostorov, kjer se storitve izvajajo.

  Arhiv: Opravljanje storitev čiščenja skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah?

  V zvezi s čiščenjem skupnih prostorov v večstanovanjski stavbah menimo, da je čiščenje nujno potrebno za zagotavljanje zdravja ljudi in zato je po našem mnenju dopustno izvajanje storitev čiščenja skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah. Tudi tu morajo podjetja, ter osebe, ki čiščenje izvajajo upoštevati vsa navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ukrepe in odloke za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. V kolikor gre za čiščenje za podjetja, odlok ne posega v razmerja med podjetji, torej med pravnimi ali fizičnimi osebami, ki opravljajo pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost.

  Arhiv: Dejavnost upravljanja nepremičnin v času koronavirusa

  Vlada RS je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 izdala odlok, s katerim začasno prepoveduje ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, ki je objavljen v Uradnem listu RS, št. 25/2020. Glede na to, da odlok posega tudi na področje poslovanja z nepremičninami, objavljamo izbrana pojasnila s področja upravljanja nepremičnin. Najpogostejša vprašanja glede sprejetega Odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev >>

  Arhiv: Seznam proizvajalcev dezinfekcijskih sredstev

  Arhiv: Ali lahko izvajam oglede stanovanj na podlagi sklenjene pogodbe za nepremičninsko posredovanje?

  Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom. Ker odlok ne določa izjeme za storitev nepremičninskega posredovanja, te storitve ni dovoljeno izvajati.

  Arhiv: Brezplačna ponudba orodij za delo na daljavo in podpori skupinskega dela

  Stopnjevanje razmer zaradi koronavirusa nas je prisililo v »digitalni« načini dela. Nove razmere nas silijo v nove načine dela, na delo na daljavo, na virtualno sestankovanje in še bolj digitalno podprto skupinsko delo. Združenje za informatiko in telekomunikacije je skupaj s svojimi člani pripravilo posebno ponudbo in informacijo o brezplačnih orodjih za delo na daljavo, ki jih lahko uporabite v teh razmerah. Posredujemo vam ponudbi XLAB in Microsoft, ki omogočata vsem zainteresiranim članom časovno omejeno brezplačno uporabo orodij za oddaljen dostop.

  Arhiv: Priporočila nepremičninsko posredniškim družbam v zvezi s pojavom širjenja koronavirusa

  Glede na to, da imamo tudi v Sloveniji vsak dan več potrjenih primerov okužbe s koronavirusom se verjetno tudi pri vašem poslovanju pojavljajo vprašanja v zvezi z izvajanjem ukrepov, s katerim bi pripomogli k preprečitvi oziroma zajezitvi širjenja virusa pri nas.

  Arhiv: Priporočila upravnikom v zvezi s pojavom širjenja koronavirusa

  Na Zbornici za poslovanje z nepremičninami smo na podlagi obstoječih splošnih navodil in priporočil pripravili kratka priporočila za člane Združenja upravnikov nepremičnin, ki vam lahko pomagajo pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti. Še posebej je to pomembno v tem času, ko se pospešeno izvajajo redni letni zbori etažnih lastnikov.