Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Pravilnik o eruka kislini - sprememba - UL 61/2004


Na podlagi Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (Uradni list RS, št. 52/00, 42/02 in 47/04) izdaja minister za zdravje v soglasju z ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

P R A V I L N I K
    o dopolnitvi pravilnika o eruka kislini

1. člen

V Pravilniku o eruka kislini (Uradni list RS, št. 20/04) se doda nov 2.a člen, ki se glasi:

"2.a člen

Kadar se na podlagi novih podatkov ali ponovne presoje obstoječih podatkov ugotovi, da vsebnost eruka kisline v živilu predstavlja nevarnost za zdravje ljudi, čeprav je v skladu s tem pravilnikom, lahko minister, pristojen za zdravje začasno ustavi ali omeji promet s takšnim živilom na območju Republike Slovenije.

Ministrstvo za zdravje o tem takoj obvesti Evropsko komisijo in države članice Evropske unije ter navede razloge za svojo odločitev.''

2. člen

Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.



Št. 0220-32/2004

Ljubljana, dne 26. aprila 2004.

EVA 2004-2711- 0057

dr. Dušan Keber l. r.
    Minister za zdravje
     
    Soglašam!
    dr. Milan Pogačnik l. r.
    Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano




Avtor: ZŽI