Pravilnik o eruka kislini - sprememba - UL 61/2004
Na podlagi Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in
izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (Uradni list RS,
št. 52/00, 42/02 in 47/04) izdaja minister za zdravje v soglasju z
ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
P R A V I L N I K
o dopolnitvi pravilnika o eruka
kislini
1. člen
V Pravilniku o eruka kislini (Uradni list RS, št.
20/04) se doda nov 2.a člen, ki se glasi:
"2.a člen
Kadar se na podlagi novih podatkov ali ponovne presoje
obstoječih podatkov ugotovi, da vsebnost eruka kisline v živilu
predstavlja nevarnost za zdravje ljudi, čeprav je v skladu s tem
pravilnikom, lahko minister, pristojen za zdravje začasno ustavi
ali omeji promet s takšnim živilom na območju Republike
Slovenije.
Ministrstvo za zdravje o tem takoj obvesti Evropsko
komisijo in države članice Evropske unije ter navede razloge za
svojo odločitev.''
2. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v
Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0220-32/2004
Ljubljana, dne 26. aprila 2004.
EVA 2004-2711- 0057
dr. Dušan Keber l. r.
Minister za zdravje
Soglašam!
dr. Milan Pogačnik l. r.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in
prehrano
|
|
Avtor: ZŽI