Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Pravilnik o spremembi Pravilnika o kakovosti kefirja – UL 126/2004


Na podlagi drugega odstavka 37. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00, 52/02 – ZDU-1, 58/02 – ZMR-1 in 45/04 – ZdZPKG) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v soglasju z ministrom za zdravje

P R A V I L N I K

o spremembi Pravilnika o kakovosti kefirja

1. člen

V Pravilniku o kakovosti kefirja (Uradni list RS, št. 66/03 in 31/04) se besedilo 2. člena spremeni tako, da se glasi:

»Kefir je izdelan iz polnega, polposnetega ali posnetega mleka, pod pogojem, da je fermentiran s kefirnimi zrni ali dobljen s fermentacijo pasteriziranega mleka s cepivom iz mešanice mezofilnih in termofilnih mlečnokislinskih bakterij ter kvasovk. Kefir vsebuje naravni ogljikov dioksid in kefiran.«.

2. člen

Ta sprememba pravilnika začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

 

 

Št. 324-01-32-2003

Ljubljana, dne 8. novembra 2004.

EVA 2004-2311-0377

 

 

Minister

za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

dr. Milan Pogačnik l. r.

 

Soglašam!

Minister za zdravje

dr. Dušan Keber l. r.

 


Avtor: ZŽI