Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Potrdilo o poreklu blaga (angl. Certificate of Origin)

  Potrdilo o poreklu blaga (angl. Cerificate of Origin) se uporablja pri izvozu blaga iz Evropske unije in je skorajda nepogrešljiv dokument za dokazovanje porekla blaga. Ima pomembno vlogo v mednarodnem trgovanju in je sestavni del uvozne in izvozne dokumentacije, ki spremlja blago. Lahko je tudi pogoj za uvoz blaga iz določene države. V potrdilih o poreklu blaga se lahko potrjuje, da je blago po poreklu iz Unije, države članice Unije ali tretje države.

  Gospodarska zbornica Slovenije izdaja Potrdila o poreklu blaga (angl. Certificate of Origin) v Ljubljani in na enajstih regionalnih zbornicah, kjer lahko obrazce kupite in vam jih tudi potrdimo.

  V skladu s carinsko zakonodajo Evropske unije in nacionalno zakonodajo, so od avgusta 2016 na voljo novi obrazci, ki pa se vsebinsko ne razlikujejo od prej veljavnih obrazcev. Stari obrazci se lahko uporabljajo najkasneje do 1. 5. 2019.

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/