Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Dovolilnice - Kazahstan

  Dovolilnice za leto 2023 so podaljšane do 29. 2. 2024.

  Karnet za motorna vozila

  Karnete za motorna vozila v Sloveniji izdaja AMZS v Ljubljani.

  11.3.: Carinsko poslovanje – v živo na CPU-GZS

  Če ste novinci na področju izvoznih in uvoznih postopkov ali če želite osvežiti ter razširiti svoje znanje o carinskem poslovanju, je to seminar za vas. Carinsko poslovanje je kompleksno področje, ki se nenehno spreminja, zato boste našli vse informacije, ki jih potrebujete za uspešno poslovanje. Predavateljici bosta vsebino predavanja prilagodili udeležencem. Dobrodošla so vaša vprašanja že vnaprej in pa tekom predavanja. Vabljeni!

  Z ATA zvezkom v Peru

  Od 30. aprila 2024 lahko blago začasno izvozite v Peru enostavneje in ceneje z ATA zvezkom.

  Z ATA zvezkom v Turčijo

  Pri začasnem uvozu blaga in pri ponovnem izvozu blaga z ATA zvezkom v Turčijo, morate podatke o blagu (celoten seznam blaga) vnesti še v turško spletno stran.

  Novosti pri izvozu v Egipt

  Arabska republika Egipt za uvoz prek pristanišč zahteva izvedbo vnaprejšnje informacije podatkov o tovoru oz. Advance Cargo Information (ACI) prek platforme CargoX. Dobra novica je, da ta pristop občutno zniža stroške in pohitri postopke uvoza ter zmanjša možnost napak ali izgube dokumentov.

  Informacije za izvoznike in uvoznike

  Brezplačna spletna platforma je še posebej dobro orodje za mala in srednje velika podjetja, ki iščejo priložnosti za poslovanje z državami izven EU.

  Dovolilnice in CEMT dovolilnice 2024

  Objavljene so kvote CEMT dovolilnic za leto 2024, šifrant in kvote dovolilnic za leto 2024, čakalne liste in točkovanje CEMT.

  Kombinirana nomenklatura EU 2024

  1. januarja 2024 začne veljati posodobljena različica kombinirane nomenklature Evropske unije (KN), skupaj z avtonomnimi in konvencionalnimi stopnjami dajatev, izhajajoč iz ukrepov, ki jih je sprejel Svet ali Komisija.

  Cenik 2024

  Cenik velja od 1. 1. 2024.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/