Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Potrdila o poreklu blaga mednarodno akreditirana

  Gospodarska zbornica Slovenija mednarodno akreditirana

  za izdajo potrdil o poreklu blaga


  Gospodarska zbornica Slovenija je postala članica Mednarodne akreditacijske verige za potrdila o poreklu blaga (International Certificat of Origin Global Accreditation Chain) in je tako mednarodno akreditirana za izdajo potrdil o poreklu blaga.

  Novi obrazci Potrdila o poreklu blaga bodo vključevala mednarodni znak kakovosti ICC/CO. Na voljo bodo predvidoma v začetku leta 2017.

  Potrdila o poreklu blaga bodo bolj prepoznana in imela večjo veljavo v svetu. Mednarodna akreditacija zahteva upoštevanje določenih kriterijev, zato bomo posodobili tudi naše postopke izdaje potrdil.

  Od 1. decembra 2016 so na spletni strani na voljo nova navodila in vloge. V večini primerov bodo podjetja na novo oddala samo garantno izjavo, ki bo veljala za celo leto.

  1. Pravila za izdajo potrdil o poreklu blaga
  2. Garantna izjava (velja do konca koledarskega leta oz. do spremembe)
  3. Izjava o prevodu, ki jo bodo izpolnili vložniki, v primerih, ko predložijo dokumente v nerazumljivem jeziku in brez uradnega prevoda (npr. v kitajščini)
  4. Izjava glede nepopolnih informacij:  za vložnike, ko bodo oddali v potrditev potrdila s pomanjkljivimi informacijami 

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/