Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Overitev listin

  OVERITEV LISTIN ZA UPORABO V MEDNARODNEM PROMETU


  Na Gospodarski zbornici Slovenije overjamo listine, ki jih podjetja potrebujejo pri mednarodnem poslovanju. Storitev izvajamo v Ljubljani in na 12 regijskih izpostavah.

  Z overitvijo potrjujemo dejstvo, da je podjetje, ki je izdajatelj listine, član Gospodarske zbornice Slovenije. Z overitvijo se ne potrjuje resničnost vsebine listine ali drugih dejstev. GZS ne prevzema odgovornosti za vsebino listine, na kateri potrdi članstvo podjetja v GZS.

  Pogoj za potrditev listine je članstvo v GZS.

  Listine, ki jih potrjujemo so npr. izvozne fakture, ceniki, poslovna vabila, pogodbe o sodelovanju in druge listine, ki se uporabljajo v mednarodni trgovini.

  Potrditev listine s strani GZS je običajno pogoj za sklenitev posla s strani partnerja v tuji državi. Lahko pa se izda tudi samoiniciativno na predlog slovenskega podjetja. Overjena listina oziroma potrditev članstva s strani GZS je za tuje partnerje pokazatelj verodostojnosti listine in zaupanja v podjetje. 

  Postopek overitve:

  1.     Na GZS oddate v potrditev željeno listino in kopijo za GZS.
  2.     Storitev je plačljiva po veljavnem ceniku.
  3.     Storitev se izvede takoj. 

   

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/