Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Začasni izvoz umetniških del z zvezkom ATA

  Začasni izvoz umetniških del z zvezkom ATA


  V primeru začasnega izvoza umetniških del oziroma predmetov premične kulturne dediščine vam priporočamo, da se obrnete na Ministrstvo za kulturo, kjer vam bodo izdali ustrezno dovoljenje oziroma potrdilo, ki ga boste predložili v postopku začasnega izvoza.

  Za predmete kulturne dediščine pridobite standardno izvozno dovoljenje. Če lastnik večkrat izvaža določen predmet, ki je kulturna dediščina, lahko zanj pridobi posebno odprto dovoljenje za izvoz za dobo 5 let.

  Za sodobna umetniška dela (ki niso starejša od 50 let in ne pripadajo prvotnemu lastniku) pridobite potrdilo za prost obtok, ki potrjuje, da umetniško delo ni predmet kulturne dediščine. Uporabite ga lahko vsakokrat za dela, za katera je bilo potrdilo izdano.

  Za pridobitev dovoljenja oz. potrdila morate izpolniti ustrezen obrazec - vlogo, ki ga oddate na Ministrstvo za kulturo, ustrezno dovoljenje oz. potrdilo pridobite v roku treh dni. 

  Obrazci so na voljo spletni strani Ministrstva za kulturo pod rubriko Izvoz, iznos in uvoz predmetov kulturne dediščine:  www.mk.gov.si

  Več informacij:
  Ministrstvo za kulturo, Direktorat za kulturno dediščino, Maistrova ulica 10, Ljubljana.
  Kontaktna oseba: 
  Nada Zoran
  T: (01) 369 59 43
  E: nada.zoran@gov.si


  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/